Kopierede/fra hoften

Macrons galliske verbale udfald om landtropper til Ukraine bliver mødt med hård kritik af hans kolleger. Den ene efter den anden rejser sig og tager stilling: Olaf Scholz, Jonas Gahr Støre, Jens Stoltenberg og Biden-administrationen. Alle genetablerer den røde linje: Ingen soldater til Ukraine.

Det, vi blev enige om i starten, er fast: Ingen styrker til Ukraine, sagde Scholz og blev støttet af Spanien, Visegrad-landene og Storbritannien, selvom Rishi Sunak tog et lille forbehold.

Macron har udsat sig selv for en ydmygelse.

Men franskmændene forsøgte at redde deres ære ved at præcisere, at Macron ikke mente soldater i kamp, ​​men i støttefunktioner. Spørgsmålet er, om Kreml vil se den skelnen, og hvad sker der hvis vesteuropæiske soldater bliver dræbt?

ANNONSE

Dmitry Peskov, talsmand for den russiske regering, hævder, at vestlige soldater i Ukraine vil gøre direkte konflikt mellem Rusland og NATO uundgåelig.

– Landene må spørge sig selv, om det her tjener deres interesser eller deres borgeres interesser, sagde Peskov tirsdag.

Den franske udenrigsminister Stéphane Séjourné mener dog, at det er muligt at sende soldater til Ukraine uden at blive direkte involveret i krigen.

Som eksempler nævner Sejourne, at vestlige soldater kan deltage i minerydning, våbenproduktion og cyber relaterede operationer.

AFP skriver at det er den type bidrag Macron ser for sig – ikke stridsmænd ved fronten. (NTB)

ANNONSE

Mest læst