Nyt

Haag er sæde for den hollandske regering, parlament, kongelige residens og højesteret. Mindst fire politibetjente blev såret under optøjer blandt eritreere i Haag lørdag aften. Dette er rapporteret af NL Times.

https://twitter.com/geertwilderspvv/status/1758972840475287779

De fire hollandske politibetjente siges at være blevet såret under optøjer omkring en forsamling af det eritreiske samfund i Haag. Politiet oplyser, at de har foretaget flere anholdelser.

To politifolk blev såret på hænderne. En anden politimand fik skader på sine tænder. Desuden kom en tjenestemand til skade, fordi han blev ramt af en politibil.

“Vores kolleger blev konfronteret med meget intens og alvorlig vold ud af ingenting”, siger kommandør Mariëlle van Vulpen. “Det er meget beklageligt, at kolleger kom til skade, og at andre embedsmænd også blev udsat for alvorlige overfald, hvilket er uacceptabelt. Sammen med Statsadvokaturen er vi i gang med en omfattende undersøgelse af disse hændelser”.

Ifølge politiet er kampene formentlig udløst af en konfrontation mellem regerings-venlige eritreanere der støtter regimet i Eritrea, og regerings-fjendtlige . Under urolighederne omkring Operaens konferencecenter blev der kastet sten og fyrværkeri mod politi og brandvæsen. Cykler og grene siges også at være blevet kastet. To politibiler blev sat i brand. En bus brød også i brand, og flere biler blev ødelagt af stenkast.

ANNONSE

Konferencesalen led også omfattende skader. Politiet oplyste, at flere besøgende følte sig utilpas på grund af røg og varme.

Haags borgmester Jan van Zanen udstedte en nødordre, og den mobile enhed og tåregas blev brugt til at sprede uromagerne. Ifølge en talsmand gælder beredskabspåbuddet i en radius på 500 meter omkring konferencecentret. Med påbuddet kan politiet standse og screene alle i området, og derefter tage stilling til, om de skal sendes af sted. Enhver, der ikke går, kan blive anholdt. Borgmesteren kaldte volden mod politiet “forfærdelig og uacceptabel”.

Den afgående justitsminister Dilan Yeşilgöz kaldte begivenhederne i Haag lørdag aften for “fuldstændig uacceptable”.

“Det faktum, at beredskabsarbejdere bliver angrebet under deres arbejde, går ud over alle grænser. Denne adfærd vil ikke forblive uden konsekvenser”, skrev Yesilgöz på Twitter/X. “Jeg vil gerne takke politiet, brandvæsenet og beredskabet for deres utrættelige indsats. Jeg ønsker alle tilskadekomne en masse styrke og hurtig bedring”, siger hun.

Det har vært en rekke voldelige sammenstøt mellom eritreere og politi ulike steder i Vest-Europa, fra København og Stockholm til flere tyske byer.

Eritreernes opptøyer i Bergen blott­stiller det norske asyl­jukset

De voldelige eritreiske kampene i Bergen sentrum 2. september 2023 kostet Vest politidistrikt over 2,5 millioner kroner.

Afrikanske stamme­kriger er kommet for å bli

ANNONSE

Mest læst

Donald Trump er manden

Bidens store bagslag