Kopierede/fra hoften

Dagens Jerusalem Post citerer den egyptiske udenrigsminister, Sameh Shoukry, for udtalelser, der må sende kuldegysninger ned ad ryggen på Hamas’s mange venner i Vesten.
Under en pressekonference i München udtalte Shoukry i fredags, at ”organisationen [Hamas] er udenfor den palæstinensiske konsensus, som anerkender Israel og ønsker at forhandle med landet, fordi Hamas ikke vil opgive sin støtte til vold.” Den egyptiske udenrigsminister sagde også, at ”vi må have en forklaring på, hvordan Hamas sikrede sig magten i Gaza-striben, og hvorfor det fik finansiel støtte til øge skellet mellem sig selv og […] fredsvenlige palæstinensiske fraktioner”.
I forbindelse med den forventede israelske militæroperation i Rafah i den sydlige del af Gaza, bemærkede Shoukry: ”Vi har ikke til hensigt at skabe sikre områder for palæstinenserne.” Dog vil Egypten tage de nødvendige humanitære hensyn.
Sidste uge blev det meddelt, at Egypten er ved at skabe en ottekilometer-dyb stødpudezone langt grænsen til Gaza, og at den egyptiske hær har stationeret soldater og kampvogne langs grænsen af frygt for en invasion af palæstinensere i Sinai.
Guvernøren over det nordlige Sinai afviser, at Egypten skulle være i færd med at oprette en flygtningelejr på egyptisk område, dog forlyder det, landet skal være parat til at acceptere op mod 60.000 palæstinensiske flygtninge på betingelse af, at de vil rejse til et andet land.
Alt tyder med andre ord på, at palæstinenserne er ligeså uvelkomne i Egypten, som de er i Israel. Faktisk synes de at være mere populære i København.
I mellemtiden fastholder Israels premierminister, Benjamin Netanyahu, at Israel agter totalt at nedkæmpe Hamas, trods et stigende vestligt pres for at lade terrororganisationen overleve – hvilket vil være ensbetydende med, at Israel har tabt krigen og kan se frem til nye voldsorgier.
ANNONSE

Mest læst

Donald Trump er manden

Bidens store bagslag