Nyt

I en samtale med Googles grundlægger Sergej Brin i Davos siger Klaus Schwab, at kunstig intelligens vil nå et niveau, hvor der ikke er behov for at afholde valg. Maskinerne vil på forhånd vide, hvad folk vil stemme på.

Schwab fantaserer om trinene i udviklingen af ​​kunstig intelligens og siger, at den snart vil nå såkaldt “præskriptiv” tilstand. Så vil maskinerne vide så meget om folket, at de ved, hvad de skal stemme på.

Schwab opfordrede AI til at gå ind i en “præskriptiv tilstand” “hvilket betyder, at du ikke behøver at have valg mere, fordi du allerede kan forudsige … og bagefter kan du sige, hvorfor vi har brug for valg, fordi vi ved, hvad resultatet vil blive.”

Data filer er bygget på alle levende mennesker, og  teknologien og efterretningstjenesterne ved utrolig meget om dem der lever i højteknologiske samfund. Men der er også planer for transmenneskelige væsener, som vil have programmer integreret. Så vil forestillingen om, at maskiner ved, hvad vi tror, ​​ikke være så fjerntliggende .

ANNONSE

Rapporten påpegede: “Husk da Yuval Harari, som er Schwabs toprådgiver, for et par år siden sagde, at i en tidsalder med AI har mennesker ikke længere fri vilje. Det kan være det, Schwab refererer til her. Hvis AI ved, hvad alle tænker og er i stand til at påvirke folks valg, på et tidspunkt bogstaveligt talt træffe alle valg for dem, hvorfor skulle vi så overhovedet bekymre os om ‘valg?’ Verden ville på det tidspunkt ikke længere være befolket af mennesker, men af ​​fjernstyrede transhumaner.”

ANNONSE

Mest læst

Bidens store bagslag