Nyt

Statsråd for det svenske civilforsvar Carl-Oscar Bohlin holdt en tale under Folk och försvars-konferencen for nylig. Han udtalte så, at “der kunne blive krig i Sverige” og bad svenskerne forberede sig.

Han var bekymret for, at oprustningen af ​​civilforsvaret ikke går hurtigt nok, skriver Aftonbladet.

– Hvis noget holder mig vågen om natten, så er det netop, at det går for langsomt, sagde Bohlin i talen.

Sikkerhedssituationen, der allerede var dårlig som følge af Ruslands angreb på Ukraine, er forværret yderligere det seneste år, og den hurtige russiske oprustning, der nu finder sted, skal tages meget alvorligt, mener Bohlin ifølge Ekspress.

Han opfordrede alle borgere til at “komme i gang” med det samme, og at de, der ikke er startet, skal forstå, at de halter bagefter. Endvidere nævner han en række forslag, der kan vedtages politisk eller som privatperson.

ANNONSE

– Er du en privatperson, fantastisk! Har du taget ansvar for dit hjemmeberedskab?, har du tænkt over, om du har tid til at melde dig ind i en frivillig forsvarsorganisation? Hvis ikke, så kom i gang.

Sveriges forsvarschef Micael Byden deler bekymringen og udtalte mandag morgen til TV 4 at svenskerne skal forberede sig på krig i Sverige.

– Vi skal forstå, hvor alvorlig denne situation egentlig er, og at man helt ned på individniveau forbereder sig mentalt. Se på nyhedsrapporteringen fra Ukraine og stil de enkle spørgsmål:

– Hvis det sker her, har jeg så tingene på plads? Hvad skal jeg gøre? Jo flere mennesker, der har tænkt, tænkt og forberedt sig, jo stærkere er vores samfund.

Der er helt sikkert nogle svenskere, der stiller spørgsmål til, hvordan svenske politikere har ageret, fordi et land, der har været i fred i så mange år, pludselig er truet af krig, samtidig med at de oplever en voldsom stigning i kriminaliteten derhjemme.

Køb bogen hos Alf R. Jacobsen! Køb e-bogen her.

ANNONSE

Mest læst

Donald Trump er manden

Bidens store bagslag