Tavle

Partiet Leefbaar Rotterdam, som er træt af handlingerne fra den ekstreme aktionsgruppe Extinction Rebellion, har bedt myndighederne i Rotterdam om, at afsløre nogle eller hvor mange af aktivisterne, der blokerer trafikken på hovedgaden Coolsingel, der lever af velfærd.

Indsnævret for at reducere trafikpropper

Coolsingel er en central gade i Rotterdam, som for at “reducere trafikpropper” blev ombygget fra fire til to spor i 2021 ved at give cyklister og fodgængere mere plads.

Leefbaars parlamentariske gruppeleder Ingrid Coenradie har bombarderet Rotterdams marokkanske borgmester Aboutaleb med spørgsmål om klimablokaden ved Coolsingel den 29. december. Leefbaar vil blandt andet vide, hvor acceptabelt det er for socialhjælpsmodtagere at bruge deres tid på at demonstrere.

Kunne fungere i stedet?

– Hvis ja, er du så under alle omstændigheder enig i, at de, der har tid og energi til at spærre en vej en hel dag, også kunne have kræfter til at gå på arbejde ?

Coenradie er meget kritisk over for Rotterdams borgmester og politi:

– Det er helt vildt, at politiet skal bruge tid på det her. Byen er utryg, den eksploderer om ørerne på os, og det er næsten meningsløst at anmelde lovovertrædelser. Der er et stort pres på politiet, og nu skal betjentene være på vagt hele dagen for at omdirigere trafikken, så en flok forkælede rigbørn, der aldrig har fået et nej i hele deres liv, får deres vilje. Frihed til at demonstrere er en god ting, men det er ikke det samme som at forstyrre den offentlige orden og chikanere borgere.

 

 

Køb Kents bog!

ANNONSE

Mest læst