Nyt

Klimatopmødet (COP28) i Dubai vedtog som forventet ingen konkrete eller tidsbestemte tilsagn om “udfasning” af fossile energikilder, kun en opfordring til en imaginær “overgang” væk fra dem, men præsenteres ikke desto mindre af klimabevægelse som “historisk” i slutningen af ​​mødet.

Nyhedsmedier, der opererer inden for det fremherskende klimaparadigme, fremstiller også sluterklæringen som en slags succes, for NTB, ved at gøre Barth Eides ord til deres egne:

Det er første gang, en sådan beslutning er blevet truffet i de næsten 30 år, FN’s klimaforhandlinger har stået på.

– Det er første gang, verden har samlet sig om en så klar tekst om behovet for en overgang væk fra fossil energi, siger Norges udenrigsminister Espen Barth Eide (Ap). Han har deltaget i de intense forhandlinger i slutfasen af ​​mødet i Dubai.

Værten kommer også med gode forslag til simple spil:

Lederen af ​​Cop 28-klimatopmødet, Sultan Al Jaber, kalder beslutningen historisk.

– Vi skal være stolte, slår han fast.

Teksten præciserer dog, at den forestillede “overgang” bør finde sted i en retfærdig verden:

Omtrent alle verdens lande støtter beslutningen på klimatopmødet i Dubai onsdag. Resolutionen går ind for en overgang “væk fra fossile brændstoffer i energisystemer på en retfærdig og velordnet måde”.

COP28 har således udarbejdet en ikke-bindende hensigtsaftale om en “transition”, der vil finde sted på et ikke nærmere angivet tidspunkt i en fremtid, hvor retfærdigheden skal sejre.

 

Køb “Uncertain Science” af Steven E. Koonin som papirbog og som ebog.

 

ANNONSE