Kopierede/fra hoften

NRK har talt med flere personer, der har lidt alvorlige bivirkninger efter modtagelsen af corona-vacciner. Mange af de vaccine skadede føler, at de ikke bliver taget alvorligt af sundhedsmyndighederne.

“Sandheden her er langt større, end at corona-vaccinerne er sikre og effektive, som vi får at vide. Vi er rigtig mange, der har store løbende problemer”, siger Karl-Erik Hordnes (43) i Bergen.

Tre uger efter at have fået sin anden dosis af Pfizer-vaccinen blev han akut syg i efteråret 2021 med udmattelse, høj puls, hjernetåge og koncentrationsbesvær. Den tidligere aktive friluftsmand er stadig 60 procent sygemeldt. Han bliver let og pludselig træt.

Sidste efterår optrådte han i et TV 2 rapporter. Samme dag begyndte feedback fra folk fra hele landet at strømme ind. Det blev starten på en forening for mennesker, der er vaccine skadede efter corona-vaccinerne.

ANNONSE

Foreningen VaxVeritas har nu knap 200 medlemmer, som omfatter både vaccine skadede og støttemedlemmer.

“Med sådan en organisation føler man sig ikke så alene med at have problemer forårsaget af vaccinerne”, siger Rune Larsen Aune (35) i Brønnøysund.

“Det er vigtigt at få frem, at der er nogen, der ikke har taget denne vaccine. Vi vaccine skadede er en fortabt gruppe”, kommenterer Vibeke Larsen (52) fra Bergen.

Foreningen kræver anerkendelse, behandling og erstatning til disse patienter.

“Vi var med i denne indsats. Når vi nu ligger nede som følge af bivirkninger, ved vi, at vi ikke bliver taget alvorligt”.

“Forsikringen om, at vaccinen var sikker og effektiv, er en hån mod mange mennesker, der har taget denne vaccine i god tro,” siger Hordnes.

4,3 millioner nordmænd – 80 procent af befolkningen – har taget mindst én vaccinedosis mod covid-19.

Den norske lægemiddelstyrelse havde pr. den 21. september 2023, 8.052 registrerede tilfælde, hvor der er mistanke om alvorlige bivirkninger fra corona-vaccinen, men understreger, at det “ikke nødvendigvis betyder, at der er en årsagssammenhæng med vaccinen”. De konkluderer, at der “ikke er grundlag for at ændre de nuværende generelle anbefalinger for vaccination”.

Rune Larsen Aune føler, at alvorlige bivirkninger nedtones. Han er blevet diagnosticeret med MS, som ikke er offentligt anerkendt som en mulig bivirkning af corona-vaccinen.

Vibeke Larsen fik i maj konstateret ME. Hun har fået bekræftet, at vaccinen gav hende perikarditis. Men hun har ikke kunnet fastslå, at vaccinen er årsagen til ME.

Statssekretær Ole Henrik Krat Bjørkholt siger, at Sundheds- og Omsorgsministeriet er optaget af ærlig og åben kommunikation om både fordele og ulemper ved vaccination. Bjørkholt hævder, at der på befolkningsniveau er “enorme sundhedsmæssige fordele” ved corona-vaccination, og at alvorlige bivirkninger er “meget sjældne”.

De tre personer, NRK har mødt, understreger, at de ikke er vaccine modstandere, eller var bange for at tage corona-vaccinen.

“Jeg har aldrig været skeptisk over for en eneste vaccine. Jeg tog vaccinen, fordi jeg syntes, den var vigtig. Jeg har været fuldstændig ukritisk over for corona-vaccinen, men er blevet meget kritisk”, siger Hordnes.

Det faldt mig aldrig et sekund ind, at det kunne være farligt”, siger Larsen Aune.

Hordnes mener, at den manglende opfølgning fra sundhedsmyndighederne, og den manglende anerkendelse gennem patienterstatning, er en skandale.

Det er positivt, at NRK tager personer, der har fået skader fra corona-vacciner, alvorligt. De bør dog også følge op med yderligere spørgsmål.

Det er dokumenteret, at mange lande har haft en højere dødelighed end normalt i længere tid. Overdødelighed overlapper med store dele af befolkningen, der modtager mRNA-baserede coronavacciner. Er dette tilfældigt?

Det burde NRKs journalist måske også spørge om næste gang.

https://www.document.no/2023/12/05/newzealandsk-valisker-arrestert-for-a-ha-offentliggjort-ubahegelige-covid-19-vaksinedata/

Ny dansk vaksine­dokumentar: «De forbudte bivirkninger» får ingen medieomtale

Køb “How the Authority bluffed us” af Robert Malone her!”

Dokument Forlag udgiver Mattias Desmet. købe bogen her!

ANNONSE

Mest læst

Donald Trump er manden

Bidens store bagslag