Nyt

Præsident Liz Magill fra University of Pennsylvania må trække tidligere udtalelser tilbage og siger nu, at det faktisk skal betragtes som chikane og trusler, hvis man opfordrer til folkedrab på det jødiske folk.

“Fra floden til havet” og “globaliser intifadaen” er blevet råbt på campusserne på en række såkaldte topuniversiteter i USA. Derudover har jøder været udsat for både fysiske angreb og verbal chikane og trusler.

Under en Kongreshøring blev Magill og andre universitetslederes reaktioner på de pro-palæstinensiske demonstrationer bragt på banen. De blev blandt andet spurgt, om det ville være i strid med skolens retningslinjer at tilskynde til folkedrabet på jødiske studerende, skriver Wall Street Journal.

ANNONSE

Magill svarede, at det afhang af sammenhængen. Nu fortryder hun udtalelsen.

– I det øjeblik var jeg fokuseret på universitetets mangeårige politik i tråd med den amerikanske forfatning, som siger, at tale alene ikke er strafbar, siger Magill i en video offentliggjort X onsdag.

– Jeg var ikke fokuseret, som jeg burde have været, på det uigendrivelige faktum, at en opfordring til folkedrab på jødiske mennesker er en opfordring til noget af det mest forfærdelige vold, som mennesker kan begå.

Trusler og tilskyndelse til vold er dog ikke beskyttet af retspraksis knyttet til 1. ændringsforslag, som giver amerikanere en høj grad af ytringsfrihed, men ikke uden nogle begrænsninger.

Magill sagde, at tilskyndelse til folkedrab på jøder er en åbenlys trussel, rettet mod at indgyde frygt i en folkegruppe, der i hundreder af år har oplevet chikane, undertrykkelse, vold og pogromer, kulminerende med det massive folkedrab i Holocaust.

Mange har reageret på hendes oprindelige udtalelse. Pennsylvanias guvernør Josh Shapiro (D) beskrev Magills kommentarer som “absolut skammelige” og opfordrede universitetets bestyrelse til at indkalde til et møde for at overveje hendes fremtid.

Magill var allerede blevet bedt om at træde tilbage på grund af Penns håndtering af den voksende antisemitisme på campus efter Hamas’ terrorangreb på Israel den 7. oktober.

Køb Primo Levi’s “If this is a man” fra Document Forlag her.

ANNONSE