Nyt

Slovakiske lastbilchauffører meddelte fredag at de tilslutter sig polske lastbilchaufførers blokade af grænsen til Ukraine i protest mod EU’s “uretfærdige favorisering” af ukrainske konkurrenter.

Transportmarkedet er ved at kollapse

Den slovakiske lastbilchaufførforening UNAS vil ikke blokere lastbiler, der transporterer humanitær eller militær hjælp, frosne fødevarer eller levende dyr, og de understreger, at blokaden ikke er et udtryk for den indtagne holdning i krigen mod Rusland. Deres krav er, at EU straks opsiger en aftale med Ukraine, som ifølge lastbilchaufførerne får transportmarkedet i Slovakiet og Polen til at kollapse.


Den kontroversielle aftale mellem EU og Ukraine blev underskrevet i juni 2022 og er gyldig indtil juni 2024. Den tillader ukrainske lastbiler at køre ind i EU uden indrejsetilladelse. Lastbilejere reagerer på massiv konkurrence fra billigere ukrainske serviceudbydere.

De polske chauffører startede deres protest den 6. november. De kræver det samme som deres slovakiske kolleger og har til hensigt at opretholde blokaden indtil den 6. januar, medmindre deres krav bliver opfyldt inden da.

ANNONSE

 

 

Forudbestil “Hvordan myndighederne bluffede os” af Robert Malone!</ a>

Køb “Dumhetens Anatomy” af Olavus Norvegicus!

ANNONSE

Mest læst

Donald Trump er manden

Bidens store bagslag