Nyt

Omkring 3.900 bilforhandlere beder om en udsættelse af Biden-regimets byrdefulde salgsmandat. Årsagen er enkel: Alt for få amerikanere køber elbiler.

Du kan subsidiere en køber til at besøge biludstillingslokalet, men du kan ikke tvinge ham til at købe. Sådan lyder budskabet til 3.900 bilforhandlere, der beder Biden om at slække på klimamålene, og droppe de urealistiske krav om, at masser af amerikanere ønsker at få en elbil.

Dette er, hvad Wall Street Journal skriver i lederspalten. Bilforhandlere mener, at der findes mange gode batteribiler på markedet. Men desværre fylder disse biler op lagrene, da alt for få amerikanere vil købe dem.

Biden-regimet kræver, at to tredjedele af nye biler skal være elbiler i 2032 – men forhandlere siger, at salget af elbiler falder, hvilket skader hele branchen.

De overfyldte varehuse er nok til at dække antallet af elbiler, der forventes at blive solgt i USA i de næste 103 dage. Det tager i gennemsnit 65 dage at sælge en elbil, næsten dobbelt så lang tid som fossilbiler.

ANNONSE

Salget af elbiler er dårligt, selvom priserne er presset kraftigt ned. En elbil koster i gennemsnit godt 50.000 dollars, mens de for et år siden kostede 65.000 dollars.

Amerikanske bil­forhandlere: Usolgte elbiler hoper seg opp

Priserne er derfor faldet med 22-23 procent på et år, mens produktionsomkostningerne som alt andet bliver stadig dyrere på grund af inflation og højere renter. Bilforhandlerne betaler prisen, og nu kommer reaktionerne.

De fleste, der ønsker en elbil, har allerede købt en, og nu stopper salget. Kunderne bekymrer sig om, hvordan elbiler vil klare dårlige vejrforhold, og om batterierne holder for dem, der har lange rejser til arbejde. Desuden er elbiler for dyre for mange, selv efter de massive nedskæringer i detailpriserne.

Nu beder forhandlerne Biden-styret om at træde på bremsen, men det er usandsynligt, at et regime, der er hypnotiseret af klimahysteri, vil efterkomme det.

Elbiler er blevet symbolsk politik. Halvdelen af ​​de elbiler, der blev indregistreret sidste år, var indregistreret i de 10 procent af amterne, der i højeste grad støttede demokraterne .

Brevet fra bilforhandlerne er et vigtigt politisk signal om, at progressiv klimapådriv ikke er så populær, som demokraterne synes at tro, skriver WSJ. Amerikanere foretrækker at træffe deres egne valg, overraskende nok.

Amerikanere kan ikke lide at blive fortalt, hvad de skal gøre, eller hvad de skal købe. Som forhandlerne udtrykte det, “mange mennesker ønsker bare at træffe deres eget valg om, hvilket køretøj der er det rigtige for dem.” Forestil dig det.

Der er dog håb i USA. Biden taber formentlig præsidentvalget næste november, og med Trump som præsident vil der formentlig ske store ændringer.

Værre er det for os nordmænd, som kun kan vælge, om vi vil erstatte en klimafanatisk regering med en anden.

Køb “Uncertain Science” af Steven E. Koonin som papirbog og som e-bog.

ANNONSE

Mest læst