Nyt

 

Efter anledning af koranbrændingerne i Sverige indkaldte Organisationen af Islamisk Samarbejde (OIC) hastigt FN’s menneskerettighedsråd og vedtog en resolution, der opfordrer til afskaffelse af alle love, der forhindrer indførelse af nye blasfemilove.

Dette skete, mens verden var fokuseret på NATO-topmødet i Vilnius.

Her har FN’s Menneskerettighedsråd netop besluttet at opfordre alle FN’s medlemslande til at revidere deres nationale lovgivninger og rense ud i paragraffer, der kan “forhindre forebyggelse og retsforfølgelse” af “religiøst had.”

Det skete på et hastemøde i denne uge, hvor et flertal af de 47 lande, der er aktuelle medlemmer af rådet, vedtog en resolution, som Pakistan havde bragt til afstemning på vegne af Organisationen for Islamisk Samarbejde (OIC).

OIC har i øjeblikket 19 ud af 47 medlemmer af Menneskerettighedsrådet.

I alt stemte 28 lande for resolutionen, herunder Kina, De Forenede Arabiske Emirater, Qatar og Pakistan. 12 stemte imod, herunder USA og alle EU-medlemslandene i rådet.

Det er bekymrende, at Kina stemmer for en sådan resolution.

Marc Limon, director of the Geneva-based Universal Rights Group, said the outcome showed “the West is in full retreat at the Human Rights Council.”

“They’re increasingly losing support and losing the argument,” he said.

Som bekendt er Vesten også tilbageholdende med hensyn til blasfemi. Medierne støtter et forbud mod afbrænding af Koranen. Men det vil ikke stoppe der.

Et advarselssignal er kravet om straf for dem, der krænker Koranen.

[Kilde: Berlingske.dk]

ANNONSE