Kopierede/fra hoften

Memorandum of conversation between Mikhail Gorbachev and James Baker in Moscow

Jeg har set i de statsbetalte medier, at dette løfte ikke skulle eksistere, men hvem tror efterhånden på dem? Dette memorandom af en samtale i Kreml i 1990 ser ægte ud, og det er det også ifølge National Security Archive. Man kan selv prøve at søge den engelske tekst.

Vi forstår behovet for forsikringer til landene i øst. Hvis vi opretholder vores tilstedeværelse i et Tyskland, som er en del af NATO, vil der ikke være nogen udvidelse af NATO’s jurisdiktion for NATO tropper en tomme mod øst.

We understand the need for assurance to the countries in the east. If we maintain a precense in a Germany that is part of NATO, there would be no extension of NATO’s jurisdiction for forces of NATO one inch to the east.

 

Derefter udvidede NATO tusind kilometer og 12 lande mod øst. Forstår man, at russerne mener, at Ukraine som NATO-EU medlem er et eksistentielt spørgsmål for dem? Næh, mængder af vestlige politikere forstår det ikke, hvorfor det desværre ser ud til mere krig. Masser af krig fra “forsvarsalliancen NATO og fredsprojektet EU.” Hvis man ikke forstår sin fjende, går det galt.

Hvorfor har vi så denne krig? Det er der flere meninger om, end der serveres i Berlingske og i DR.

Memorandum of conversation between Mikhail Gorbachev and James Baker in Moscow, 13 sider

Les det hele her: https://nsarchive.gwu.edu/briefing-book/russia-programs/2017-12-12/nato-expansion-what-gorbachev-heard-western-leaders-early

ANNONSE

Mest læst

Det går skidt i Ukraine