Doc-TV

Hvis du nærmer deg ukens tekst på et overfladisk nivå, er den veldig vakker. Men hvis du stopper opp og tar det på alvor, og prøver å gå dypt inn i hva ordene faktisk betyr, endres det. Da blir det vanskelig.

Og det blir vanskelig i det øyeblikket vi forstår at Jesus snakker alvorlig til oss. Han mener det han sier. Men er vi forberedt på å lytte til ham – og leve slik han lærer oss? Det spørsmålet angår oss alle, og i aller høyeste grad også alle oss som kaller oss kristne.

Velkommen til å lytte til våre tanker før søndagen!

 

8. søndag i treenighetstiden

«Dere skal ikke samle skatter på jorden, hvor møll og mark ødelegger, og hvor tyver bryter inn og stjeler. Men dere skal samle skatter i himmelen, der verken møll eller mark ødelegger og tyver ikke bryter inn og stjeler. For der skatten din er, vil også hjertet ditt være.

Øyet er kroppens lampe. Om øyet ditt er klart, er det fordi kroppen er fylt av lys. Men om øyet ditt er sykt, er det fordi kroppen er fylt av mørke. Er nå lyset i deg mørke, hvor dypt blir ikke da mørket!

Ingen kan tjene to herrer. Han vil hate den ene og elske den andre, eller holde seg til den ene og forakte den andre. Dere kan ikke tjene både Gud og Mammon.»

Matt 6:19-24


YouTube

Rumble

 

Kjøp bøker fra Document Forlag!

ANNONSE

Mest læst

Det går skidt i Ukraine