Kunstbilde

Albrecht Dürer (1471–1528).
Vannfarger og hvit dekkfarge på papir, 25 x 22,5 cm, Albertina, Wien.

Tysk titel: Feldhase.

Den avbildede harepusen er sannsynligvis det vi kaller en sør-hare, Lepus europaeus, som skiller seg ut fra den nordlige haren, Lepus timidus ved at den er litt større, og ikke skifter til hvit vinterpels. (Unntaket her er jær-haren, som skifter farge, men ikke til hel-hvitt).

Det anbefales å klikke minst to ganger på bildet for høyere oppløsning, så man kan se i hvilken grad kunstneren har malt så å si hvert eneste hår i pelsen for seg, og til og med passet på at ateliervinduet er reflektert i harens høyre øye.

Som kjent kan kunst på papir skades ved å bli utsatt for lys. Albertina viser ytterst sjelden dette bildet i sine utstillinger, så de fleste av oss må nøye seg med gjengivelser, som den vi kan finne hos Google Arts & Culture.

ANNONSE
ANNONSE

Læs også

Læs også