Kultur

Menahem Pressler ble født i Magdeburg, flyktet til og ble utdannet i Tel Aviv som tenåring, ble legendarisk professor i Bloomington, Indiana og døde i London for to dager siden, 99 år gammel. Som grunnlegger av Beaux Art Trio ble han verdensberømt kammermusiker, og i denne rollen av og til vært innom Interlude. Sent i livet begynte han i større grad i opptre som solist, og debuterte med Berlin-filharmonien for bare ni år siden. Da hadde han også fått tilbake sitt tyske statsborgerskap og blitt æresborger av sin fødeby. Den kammermusikalske intimiteten og ydmykheten – kombinert med pur livsglede – gjennomsyrer alt han spiller. Et godt eksempel er Mozarts 23. pianokonsert, som vi hører i et opptak fra Lisboa i 2018 med Gulbenkian-orkestret under ledelse av Leo Hussain.

ANNONSE

Læs også

Læs også