Kommentar

Det handler om penge og magt, siger den hollandske filosof Eva Vlaardingerbroek under et interview på Fox News.

Hvis man vil have undersåtterne til at lystre, er der ikke noget bedre middel end at fylde dem med rædsel om Jordens snarlige undergang. Det kan få folk til at opgive deres rettigheder, ejendom og frihed, for hvad gør man ikke for at afvende den ultimative katastrofe?

Det er selvfølgelig kun almindelige mennesker, der skal holde op med at spise kød, flyve eller køre i bil. For eliten fortsætter det søde liv som før.

Tucker Carlson spørger Vlaardingerbroek, hvad klimaprædikanterne siger til det faktum, at Kina bygger to nye kuldrevne kraftværker om ugen, samtidig med at de pålægger vesterlændinge den ene byrde efter den anden. Det burde jo bekymre dem, hvis de virkelig troede på deres egen propaganda om de fossile brændstoffers altødelæggende virkning. Men det har prædikanterne naturligvis ingen kommentarer til.

For som Eva Vlaardingerbroek bemærker, har klima-alarmismen intet med klimaet at gøre, men alt med penge og magt. De fattige skal blive fattigere og mere magtesløse, for at de rige kan blive rigere og mægtigere.

ANNONSE

Vore dages klimapræk er en nøje parallel til den katolske kirkes afladshandel i begyndelsen af 1500-tallet, som animerede Martin Luther til at gøre oprør mod Rom.

Først fyldte man den jævne befolkning med skræk for helvedes flammer i skærsilden, men beroligede så de godtroende med en forsikring om, at de kunne slippe, hvis de betalte en sum til kirken.

På Luthers tid kaldte man det aflad. I dag hedder det grønne afgifter.

https://twitter.com/EvaVlaar/status/1638882063603359745

 

ANNONSE