Nyt

Bankkollapset, der begyndte i Silicon Valley, har nu spredt sig til Europa, hvor en af ​​giganterne, Credit Suisse, vakler. Credit Suisse er dobbelt så stor som Silicon Valley Bank.

Hvis de finansielle myndigheder ikke håndterer problemerne korrekt, kan markedernes magt rive “fortøjningerne” i stykker, og udviklingen kan komme ud af kontrol. Det er denne frygt, der får investorerne til at trække deres penge ud. De kender kraften i en panisk “mob”.

Faldet i Credit Suisse-obligationer og aktier indikerer, at “investorer vurderer, at denne bank skal reddes,” sagde Joost Beaumont, leder af bankanalyse hos den hollandske långiver ABN Amro.

“Hvis regulatorer ikke håndterer Credit Suisse-situationen godt, vil dette sende chokbølger gennem hele sektoren,” sagde han. “For at gøre tingene værre har begge sider af Atlanten bankproblemer.”

Den tredje amerikanske bank er nu i alvorlige problemer: First Republic Bank.

Det er den tredje efter Signature, der går under.

En farlig fristelse, når krisetegnene blinker, er at forsøge at berolige markederne. Men hvis det er tomme ord, vil de højst sandsynligt blive afsløret og forårsage endnu større panik. Credit Suisses bestyrelsesformand forsøgte at få ro på tingene.

Formand Axel Lehmann sagde onsdag på en konference i Saudi-Arabien, at bankens kapital og balance var stærk, og at “vi alle er hænder på dækket” for at tackle problemer. Han sagde, at udsigten til statsstøtte er “ikke et emne overhovedet.”

Men regeringens indgriben ser ud til at være, hvad markederne forventer. Den schweiziske og franske regering siger, at de vil tale sammen, men det er et spørgsmål om tid.

Tid er, hvad de finansielle markeder ikke har.

Obligationer med udløb i 2027, som lå på 90 cent på dollaren i starten af ​​måneden, faldt fra 70 cent tirsdag til 31 cent onsdag. På en dag. Tilliden slipper op.

ANNONSE

Credit Suisse har status som en systemisk vigtig bank. Det var en ordning, der blev indført efter Lehman Brothers’ kollaps og betyder, at banken skal have større  reserver og være parat til at nedtrappe sine aktiviteter.

Banken er klassificeret som en “systemisk vigtig finansiel institution” i henhold til internationale bankregler skabt efter Lehman Brothers’ kollaps. Sådanne betegnelser kræver, at banken besidder større kapitalbeløb og opretholder planer for en velordnet afvikling af sine aktiviteter, hvis den kommer i problemer.

Credit Suisse har 70 procent af sine aktiviteter i udlandet. Banksektoren er fem gange større end det schweiziske BNP.

Det var ventet, at Den Europæiske Centralbank ville hæve renten med 0,5 procentpoint torsdag. Det er usandsynligt, at der kommer noget ud af det.

David Callahan, chef for kontantløsninger hos Lombard Odier, en mindre rival til Credit Suisse i Schweiz, sagde, at hans egne kunder var nervøse.

“Credit Suisse driver den største del af de bekymringer, vi hører om. SVB-lukningen og andre banklukninger, der er fulgt, får folk til at stille spørgsmålstegn ved, om det er rigtigt at placere store indskud til kontantstyring.” Han sagde, at de pengemarkedsfonde, han administrerer, ikke har nogen Credit Suisse-aktiver.

https://www.wsj.com/articles/credit-suisse-shares-plunge-as-bank-storm-spreads-to-europe-7251349d

ANNONSE

Mest læst