Kultur

New York Philharmonic Orchestra, Choir of the Metropolitan Synagogue og Choir of the Community Church of New York under ledelse av Leonard Bernstein (1918-1990) fremfører Ernest Blochs (1880-1959) Avodath ha-kodesch – Sacred Service fra 1933.

Robert Merrill (baryton) er kantor/chassan og rabbi Judah Kahn resiterer det liturgiske.

Tekstene synges på hebraisk, men noe er forutsatt resitert på det lokale språk. I disse dager markerer vi 80-årsminnet for den største deportasjon av norske jøder fra Oslo den 26. november 1942 med skipet Donau, og vi siterer fra denne delen av tekstene:

And now ere we part, let us call to mind those who have finished their earthly course and have been gathered to the eternal home. Though vanished from bodily sight, they have not ceased to be; they abide in the shadow of the most high. Let those who mourn rise and say with me:

(Her følger den arameisk-språklige bønn som er kjent som Kaddisch):
ANNONSE

Læs også

Læs også