Kunstbilde

Foto: Document

Gravplassen under Oljeberget, med utsikt mot Kidron-dalen og Tempelhøyden, har visstnok vært i bruk i over tre tusen år.

Vi skal høre Ernest Blochs (1880-1959) storverk Avodat ha-Kodesch/Sacred Service (1930-33). Fremførelsen er ved New York Philharmonic Orchestra, Metropolitan Synagogue Choir og New York Community Church Choir, under ledelse av Leonard Bernstein. Kantor/Chassan er Robert Merrill, baryton, i et opptak fra 1960.

Mesteparten av tekstene er hentet fra de hebraiske Tanakh-tekster, men noe er forutsatt resitert på det lokale språk (blant annet ved c.39.45):

And now ere we part, let us call to mind those who have finished their earthly course and have been gathered to the eternal home. Though vanished from bodily sight, they have not ceased to be; they abide in the shadow of the most high. Let those who mourn rise and say with me: (Her følger Kaddisch, lest av rabbi Judah Cahn).

ANNONSE

Læs også

Mest læst

Den fjerde afmagt

Det er ikke over

Læs også