Kunstbilde

Hans Fredrik Gude (1825-1903)
Olje på lerret, 107,5 x 89 cm, privateie.

Motivet antas å være funnet i Rukkedalen, en sidedal i Hallingdal. Bildet legges ut til salg hos Grev Wedels Plass Auksjoner i Oslo den 29. november i år. Prisantydningen er NOK 1 000 000.

Düsseldorferne Tidemand og Gude er et begrep i norsk kunsthistorie, ettersom de to kunstnere samarbeidet om Brudefærden i Hardanger (1847-48), som finnes i flere versjoner, der Hans Gude malte landskapet, og Adolph Tidemand (1814-1876) figurene. Som vi tidligere her nevnt her, finnes et bilde av Adolph Tidemand også blant tilbudet ved denne auksjonen.

Det er bemerket at ved denne auksjonen har man (om finansene strekker til) en sjelden mulighet til å skaffe seg bilder av både Tidemand og Gude. Det skjer visstnok ikke alt for ofte at begge kunstnere er representert samtidig ved auksjoner.

ANNONSE
ANNONSE

Læs også

Læs også