Kommentar

www.asgeraamund.dk

Hele 14 partier stiller op til tirsdagens folketingsvalg, og det kan være svært for mange vælgere at hitte rede i denne politiske labyrint, fordi nok er partierne marginalt uenige om mange ting, men lavinen af gyldne løfter ned over vælgerne er de helt enige om. Som service over for denne sides læsere er der i det følgende opstillet en huskeliste, som kan være behjælpelig med at finde det rette parti at stemme på. Eller måske er nogle efter endt læsning, så nedslåede, at de vælger slet ikke at stemme. Det er der ikke noget i vejen med. I folketingssalen har medlemmerne jo også mulighed for ikke at afgive deres stemme. Hvad der er en demokratisk ret for folketingsmedlemmer, må også være det for de vælgere, der ønsker at afstå.

Danmarks forsvar

Den forrige NATO-rapport om forsvaret betegnede det som ’ukampdygtigt’. Nu er der netop afleveret en dugfrisk NATO-karakterbog til regeringen. Denne rapport er så belastende for politikerne, at regeringen afviser at offentliggøre NATO’s bedømmelse, der efter sigende skulle være noget nær en ligsynsrapport over det danske forsvar. De danske forsvarsforlig har i mange år ikke kun bestået af Socialdemokratiet, de Radikale og SF, men sandelig også af de Konservative og Venstre, der systematisk gennem de sidste årtier har fjernet kampkraft og alle vitale ressourcer fra forsvaret, som nu efter NATO’s vurdering er rullet om på siden og har opgivet ånden. Lovgiverne ser nemlig forsvarsudgifterne som en konkurrent til ventelisterne på hospitalerne. Denne prioritering har dog ført til, at forsvaret er nedbrudt, og ventelisterne blev længere. Altså den særlige danske kunstart at sætte til på gyngerne, hvad man har tabt på karrusellerne. Værd at huske den 1. november.

Energikrisen

Det er ikke Vladimir Putin, der er skyld i den katastrofale energikrise, der hærger den vestlige verden. Den er selvskabt, fordi præsident Biden har likvideret den amerikanske selvforsyning af olie og gas, hvilket vi også har gjort i Europa. Vi har nedlagt atomkraftværker, bremset produktion af kul, olie og gas og satset hele butikken på et politisk modelune, der hedder ’grøn omstilling’, der med vind og sol skal overtage energiforsyningen også i Danmark lige om lidt. Alle de gamle politiske partier er hoppet på det grønne spøgelses-tog uden kritik og omtanke med det resultat, at almindelige danske familier nu er bragt til tiggerstaven udelukkende på grund af et hensynsløst og kynisk klimahysteri. Der er mere end 600 kulkraftværker under opførelse i verden. Nye kullejer, gasfelter og oliekilder afdækkes og sættes i produktion. Levestandarden stiger med raketfart i Asiens milliardstore befolkninger. Og med den energibehovet, der også om 50 år vil blive overvejende dækket af fossile brændstoffer. Om så hele det europæiske kontinent blev dækket af vindmøller og solcelleanlæg, vil det ikke kunne dække energibehovet i de kommende år. Stort set alle danske politiske partier har deltaget i drabet på vores energiforsyning . Tænk på det, når du må slukke for varmen og lyset.

ANNONSE

Indvandring og integration

Socialdemokratiet lovede i 2018, at lægge et loft over indvandringen. Det er ikke sket. Forinden lovede de blå partier en ’stram indvandringspolitik’. Det blev ved snakken. Migranterne siver ind i en lind strøm hjulpet af embedsværket, rådgivere, konsulenter og NGO’er, uden at de toneangivende partier kan eller vil gøre noget ved det. Ifølge Danmarks Statistik er der nu omkring 535 000 ikke vestlige indvandrere og efterkommere her i landet. En stor del af dem er klienter, der ikke kan eller vil være en del af arbejdsmarkedet. Politikerne har opgivet at fjerne overførselsindkomsterne fra klienter fra islamiske kultursamfund, som nu i stedet oppebærer en slags uformel borgerløn. Finansieret af smeden, sygeplejersken og arbejdsmanden. Løsningen er en foreløbig udtrædelse af flygtningekonventionerne, et såkaldt moratorium, hvor vi i en periode etablerer et flygtningestop, mens vi finder på en bedre løsning. Ingen af de såkaldt regeringsbærende partier har dog ønsket at tage emnet op i valgkampen. Vi skal huske på, at det kommer de heller ikke til bagefter.

Værdipolitikken

Som altid er også denne valgkamp endt med en velfærds-buffet til borgerne. Der er noget til alle. Det er uværdigt for folkestyret, der bør rumme vigtige værdier for vores holdninger og moral. Det får vi ikke ved dette valg. Vi savner modige og handlekraftige politikere, der tør engagere sig i den brutale forfølgelse og undertrykkelse af 300 millioner kristne i særligt islamiske samfund. Danmark er et kristent land, men ingen rører en finger. Hvor er det politiske opgør med den fascistoide, apartheid-bevægelse, Black Lives Matter og med MeToo hysteriet og regnbuebevægelsens vanvittige evangelium om, at vi alle er forsynet med flydende kønsidentiteter. Hvor er ansvarlige politikeres modstand mod et FN på vej til at blive varmestue for omkring 150 diktaturer, slyngelstater og bananrepublikker. Højt regnet er der kun 40 demokratiske retsstater i FN, som snart er afdemokratiseret. Politikerne er ligeglade. Anstændighed og retfærdighed må andre tage sig af.

Alle de fejltagelser, politiske katastrofer og parlamentariske inkompetencer, der har ramt os i de seneste årtier er opstået som ’ brede forlig hen over midten’. På tirsdag anbefales det at stemme på et parti, der ikke slæber på denne tunge byrde af politisk skyld. Kun en tåbe frygter ikke midten af dansk politik.

30. oktober 2022

ANNONSE