Kopierede/fra hoften

Illinois bliver nu den første stat i USA til at afskaffe løsladelse mod kaution – såkaldt cash bail – der betyder, at en mistænkt forbryder skal stille med en økonomisk garanti som betingelse for at gå frit omkring, før hans sag kommer for retten. Men nu har statens demokratisk-styrede lovgivende forsamling altså besluttet at løslade personer, som er anklaget for f.eks. kidnapning, brandstiftelse, narkokriminalitet, væbnet røveri, visse typer af mord og trusler mod offentligt ansatte. Den nye lov indebærer også, at politiet ikke længere kan fjerne folk, der trænger ind i private hjem eller forretninger. Alt, hvad ordensmagten kan gøre, er at give dem en bøde. Ifølge den nye lov skal mistænkte, der overtræder betingelserne for deres løsladelse, have et forspring på 48 timer, før politiet har lov til at lede efter dem. Med få undtagelser skal folk, der i øjeblikket er varetægtsfængslede, fordi de ikke har kunnet stille kaution, løslades.
Illinois er totalt kontrolleret af demokrater i en sådan grad, at man nærmest må kalde staten en ét-parti-stat. Begge Illinois’s senatorer er demokrater ligesom 13 ud af dens 18 medlemmer af Repræsentanternes Hus. Man kan altså ikke beskylde republikanerne for at dele ansvaret for den bølge af kriminalitet, der utvivlsomt bliver følgen af den nye lov. Illinois’s største by, Chicago, lider allerede under en bølge af mord og butiksrøverier ved højlys dag, som røverne ikke gør ringeste forsøg på at skjule, fordi de ved, at de er ude efter få timer, hvis de skulle blive pågrebet.
I andre demokratisk-styrede stater og byer ser vi det samme billede: Forbrydere går frit omkring, fordi demokratisk indsatte offentlige anklagere nægter at rejse sag, eller fordi demokratiske dommere nøjes med at give dem et rap over fingrene, inden de atter bliver sluppet fri, så de kan fortsætte deres kriminelle løbebane. Kort sagt: I dele af USA, der styres af demokraterne, får kriminalitet stort set ingen konsekvenser – bortset fra at lovlydige borgere og forretningsdrivende, som har mulighed for det, prøver at flytte til områder, hvor man stadig håndhæver lov og ret.
Hvad kan være meningen med at føre en kriminalitetsfremmende politik? Meningen må være at skabe kaos og et samfundsmæssigt sammenbrud, som demokraterne åbenbart tror er til deres fordel. Hvad demokraterne frem for alt frygter, er den lovlydige kernefamilie med to forældre og børn, der blot prøver at udleve ”den amerikanske drøm” ved hårdt arbejde og ordentlig opførsel. Demokraterne har brug for atomiserede, forvirrede og skræmte undersåtter. Far, mor og børn-folkene, der lever et stille liv i eget hus med to benzindrevne biler og en hund, har nemlig en uheldig tendens til at stemme republikansk.
ANNONSE