Kopierede/fra hoften

To religiøse ekstremister kommer i hård debat på indisk tv, og pludselig fik Indien en Muhammedsag. Der er ikke noget odiøst i hindu-politikeren Nupur Sharmas ord om Islam, der som professor Thomas Hoffmann pointerer, kommer fra hadith’erne og ret beset er ’standardstof i klassisk islam’. DR skal have ros for ikke som BBC, at lade muslimers sarte religiøse følelser præge vinklingen. Fra DR Online – Udtalelse om profeten Muhammed skaber uro i Indien – professor kalder det triviel viden i Islam.

“Ordene faldt i en ophedet tv-debat, og for at blive klogere på sagen har DR’s Detektor nu fået oversat et klip fra debatten, som er blevet delt på sociale medier:

– Stop det nu! Jeres flyvende hest og alt det, som er skrevet i jeres koran. Skal jeg begynde at gøre grin med din religion? At elske en 6-årig pige, og så i en alder af 9 år have sex med hende. Hvem gjorde det? Profeten Muhammed, sagde Nupur Sharma….

At profeten Muhammed giftede sig med pigen Aisha, da hun var seks år, og fuldbyrdede ægteskabet, da hun var ni år, er dog ifølge ekspert Thomas Hoffmann rimelig mainstream inden for store dele af islam.”

ANNONSE