Kommentar

Thomas Resen gør opmærksom på en passus i Minkkommissionens rapport på side 740:
“Statsministeren var i en direkte TV-udsendelse på TV2 – Go’ aften Live – den 12. november 2020.
I udsendelsen havde man netop talt med statsministeren om, at der var begået fejl, da der ikke var hjemmel til at kræve aflivning, hvorefter hun af en minkavler blev spurgt, om de kunne få lov til at beholde nogle af deres dyr. Statsministeren svar var: ”Det korte svar er: ”Nej”.”
Udtalelsen faldt på et tidspunkt, da der hverken var lovhjemmel til at aflive mink eller give tempobonus. Men det skal ikke komme Mette Frederiksen til skade, at hun ser stort på lov og ret.
Som i flere andre lande har vi nemlig et tvedelt retsvæsen. For venstrefløjen gælder, at den kan slippe af sted med hvad som helst, hvis det sker i den gode sags tjeneste, og venstrefløjen bestemmer selv, hvad den gode sag er. Tilhører man “højrefløjen” – som f.eks. Inger Støjberg – falder der brænde ned, hvis man træder ved siden af dydens smalle sti. Sådan er retsordenen i det socialistiske Danmark.
Derfor er det helt efter (parti)bogen, at fru Frederiksen nægter at påtage sig noget ansvar for sit lovbrud. Ifølge den rådende retstilstand er hun nemlig i samme situation som Hendes Majestæt, der ifølge Grundloven er ansvarsfri og hvis person er fredhellig.
Det ville jo også være uretfærdigt, hvis dronningen var den eneste, der nød dette privilegium.
ANNONSE