Kunstbilde

August Strindberg (1849-1912)
Olje på lerret, 100 x 70,8 cm, privateie

I ettertiden er August Strindberg best kjent som dikter og forfatter. Men han var også aktiv som maler, i en nærmest ekspresjonistisk stil. Vi finner en del eksempler her.

Den 29. juni i år oppnådde dagens bilde, Vågen V, prisrekord for svensk kunst ved auksjon hos Sotheby’s i London. Prisantydningen var £ 2-3 000 000, men tilslaget falt betydelig høyere, med hele £ 6 798 000, inkludert omkostninger. Det tilsvarer omtrent SEK 84,2 millioner, nærmere tre ganger så mye som den forrige prisrekorden for svensk kunst, som ble satt hos Bukowskis i Stockholm i fjor, der Anders Zorns Söndagsmorgon gikk for SEK 35 millioner inkludert omkostninger.

I sakens anledning har Dagens Nyheter en leseverdig artikkel.

(For ordens skyld – det svenske ord våg betyr her bølge).

ANNONSE

Læs også

Læs også