Nyt

Den russiske præsident Putin advarer om, at der vil være behov for reaktioner mod, at NATO nu kan udvide sin militære infrastruktur i Sverige og Finland. Sverige og Finlands medlemskab af NATO er ikke et problem i sig selv, mener Putin.

Internationale mediers fortolkninger af Putins udtalelser varierer.

– Dette vil helt sikkert fremkalde en reaktion fra os, sagde han mandag i et tv-transmitteret møde i den kollektive sikkerhedspagt, en russisk-ledet militær alliance.

Putin sagde også, at Rusland ville “tage højde for” NATOs planer om større global indflydelse.

Mandag så Putins talsmand Dmitrij Peskov også ud til at nedtone betydningen af ​​de nordiske landes ønske om NATO-medlemskab.

Han gjorde det klart, at situationen ikke kunne sammenlignes med Ukraines NATO-ambitioner. Rusland har ingen territoriale uoverensstemmelser med Finland eller Sverige, påpegede Peskov. (NTB)

Konsekvenser

– Rusland, sagde Putin, havde ingen problemer med Finland eller Sverige, så der var ingen direkte trussel fra NATO-udvidelsen, der omfattede disse lande.

– Men udvidelsen af ​​militær infrastruktur til dette område vil helt sikkert skulle føre til en reaktion, sagde Putin til lederne af Den kollektive sikkerhedspagt, som omfatter Belarus, Armenien, Kasakhstan, Kirgisistan og Tadsjikistan.

– Hvad det (svaret) vil være – vi må se på, når vi ser, hvilke trusler der er skabt for os, sagde Putin ved det store Kreml-palads.

– Problemer skabes helt uden grund. Vi skal reagere i overensstemmelse hermed. ( Reuters )

Putin says Russia will respond if NATO bolsters Sweden, Finland militarily

ANNONSE