Kunstbilde

Helene Schjerfbeck (1862–1946)
Olje på lerret, 58 x 65 cm, privateie.

Finsk titel: Tyttö Barösundista

Helene Schjerfbecks første undervisning fant sted hos kunstprofessor Adolf von Becker i Helsinki på 1870-tallet. I 1880 fikk hun et stipendium som ga henne mulighet til å reise til Paris og Académie Colarossi. Der hadde hun blant andre Gustave Courbet som lærer. Hun mottok også sterke inntrykk fra Léon Bonnat og Jules Bastien-Lepage.

Rundt 1900 begynte hun å arbeide i en stil vi kanskje kan kalle ekspressiv minimalisme, som er tydeligst i hennes seneste selvportretter.

Jean Sibelius’ Rakastava, versjonen for blandet kor, op. 14 (1898).

Estlands filharmoniske kammerkor synger, under ledelse av Heikki Seppänen. Solister i tredje og siste sats er Jenny Carlstedt og Arttu Kataja. Tekstene er hentet fra Kanteletar, en samling finsk folkediktning.

ANNONSE

Læs også

Læs også