Kommentar

Jonas Nilsson har lavet en meget slagkraftig film om Klaus Schwab, World Economic Forum og de store kapitalfonde, som har en finger med i alt, men som almindelige folk knapt har hørt om. Navne som Blackrock og Vanguard.

Dette er en verden som er skabt for konspirationsteorier. Sådan går det når magten skjuler sig. Der trækkes i tråde, det aner folk. Men hvem tilhører hånden, der trækker?

I al stilhed er disse kapitalfonde blevet mægtige. Blackrock er samfundsarkitekter, de nøjes ikke bare med at eje og tjene penge som almindelige kapitalister. De vil omforme samfundet. De kalder det ”stakeholder capitalism”: Stakeholder vil sige alle dem, som berøres af selskabets operationer. Det lyder jo fint, men hvem definerer hvem som berøres?

Det er her hunden ligger begravet, for det er med slagord som mangfoldig og social retfærdighed og disse begreber kender vi fra USA, hvor de indgår i en ideologisk hybrid: En marxistisk forståelse af samfundet, en forkastelse af historie og kultur. Disse globale titaner, som Blackrocks Larry Fink og Klaus Schwab snakker åbent om at de vil skabe et nyt samfund og et nyt menneske.

ANNONSE

Det har utopikere drømt om til alle tider. Men disse mennesker har magt, stor magt, og de er allerede i gang med at realisere deres planer.

Hvem kunne have troet det?
Det tyvende århundrede fik at erfare to-tre ideologier som forsøgte at skabe et nyt samfund og et nyt menneske: Nazisme/fascisme og kommunisme. Alle endte i massemord af ukendt omfang.

Kun en af dem har overlevet: Kommunismen i Kina. I Kina realiserer man et nyt samfund, som bygger på at mennesker overvåges fra vugge til grav, fra solen står op til den går ned. Et sådan overvågningssamfund har aldrig været set før.

Det er derfor opsigtsvækkende at Blackrock og Larry Fink står på svært god fod med Kina. Det samme gør World Economic Forum.

Demokrati kommer langt langt ned på listen. Faktisk er det vanskelig at få øje på noget som kan minde om demokrati.

At en mægtig ejer som Blackrock – ti gange større end det norske oliefond – knapt nok er kendt i den norske offentlighed, er et udtryk for dets magt. Man udfordrer ikke hverken Larry Fink eller World Economic Forum. Norge er med.

Disse kræfter er i fuld gang med at realisere sine planer. Kommunismen legede med mennesker som om de var små brikker. Nu har vi haft en pandemi som har kostet seks millioner mennesker livet. Kina har ikke måtte betale. Det siger noget om hvem som er beskyttet.

Vi har fået en krig i hovedet og den benytter eliten til at øge takten i den grønne omstilling. Alt sker uden at folk bliver spurgt. Vi har fået et topstyret samfund.

Planerne er så omfattende at du må og skal sætte dig ind i hvad de går ud på, og hvem der bestemmer.

 

Oversættelse Karsten Søberg

ANNONSE

Mest læst