Kommentar

Der skal stort mod til at beskylde sin egen regering for at lyve, når ens land er indblandet i krig, som nu USA’s indblanding i Ukraine-krigen.
I nogen tid har det været hævdet, at der i Ukraine befandt sig hemmelige biologiske laboratorier, hvor man eksperimenterede med forskellige farlige patogener – altså ligesom det amerikansk-støttede laboratorium i Wuhan, hvorfra covid formentlig slap ud.
Påstanden om de ukrainske laboratorier er blevet afvist som russisk propaganda i medierne, af den amerikanske regering og af EU. Men nu kan Fox News’ reporter, Tucker Carlson, fortælle, at laboratorierne findes – eller fandtes, for det amerikanske Pentagon, som har finansieret dem, ved åbenbart ikke, hvad der er sket med dem siden den russiske invasion.
Tucker Carlson henviser til tirsdagens senatshøring, hvor viceudenrigsminister Victoria Nuland blev spurgt, om Ukraine havde biologiske forskningslaboratorier. Det kunne hun bekræfte og sagde desuden, at USA nu er ganske bekymret over, at de farlige stoffer kunne falde i russernes hænder. Med andre ord har USA ikke sikret disse laboratorier, selv om den amerikanske regering længe har vidst, at krigen stod for døren.
I øvrigt viser det sig, at det amerikanske forsvarsministerium i 2010 på sin egen hjemmeside meddelte, at det havde oprettet et laboratorium i Odessa, som skulle forske i diverse patogener så som anthrax. Det er altså sket, mens demokraten Barack Obama var præsident og kort tid efter, at han modtog Nobels fredspris.
Som Tucker Carlson bemærker, forventer vi, at fjendtlige regeringer lyver, men ikke at vores egen regering gør.
ANNONSE