Kopierede/fra hoften

‘Looks like you’ve had enough to think’, lyder det i et kendt meme, der henviser til George Orwells roman om tankeforbrydelser i en totalitær stat. Hvis venstrefløj nogensinde har handlet om frihed, så er det forlængst slut.

Skarp Groft sagt-klumme af Bent Blüdnikow i Berlingske – Har woke-folket læst George Orwell?

“Woke-hysteriet raser, og bøger og foredragsholdere bandlyses, fordi de krænker en eller anden, der er krænkelsesparat. Nu fortæller Daily Mail, at George Orwell er kommet i søgelyset og vil få et advarselssignal til de studerende. Det er George Orwells klassiske roman ‘1984’, der muligvis havner på listen over bøger, som krænker. University of Northampton har udsendt en advarsel mod bogen, fordi den indeholder passager, som studerende kan finde ‘fornærmende og krænkende.’

Daily Mail søgte om aktindsigt og fik derfor viden om advarslen, som er højdepunktet af ironi, fordi George Orwell i ‘1984’ advarede mod totalitære regimer og tendenser, der ville slå ned på ytringsfriheden. Orwell udgav ‘1984’ i 1949, hvor han beskrev, hvordan den totalitære stat undertrykte friheden. Advarslen mod ‘1984’ og andre bøger kom i et studieforløb med titlen ‘Identity Under Construction’. Orwell tænkte på Sovjetunionen og kommunismen, da han skrev sin roman. Han kunne ikke vide, at den nye totalitære trussel ville komme fra unge ‘idealister’, der næppe har læst hans bøger.”

Daily Mail, 23. januar 2022: Trigger warning on George Orwell’s 1984…

“Published in 1949, Orwell’s dystopian story – set in a totalitarian state which persecutes individual thinking – gave the world phrases such as ‘Big Brother’, ‘Newspeak’ and ‘thought police’. Its plot centres on Winston Smith, a government employee who is arrested and tortured over an illicit love affair, but it also makes powerful points about what can happen to a society that doesn’t cherish academic freedoms or its own history.

Yet it is one of several literary works which have been flagged up to students at Northampton who are studying a module called Identity Under Construction. They are warned that the module ‘addresses challenging issues related to violence, gender, sexuality, class, race, abuses, sexual abuse, political ideas and offensive language’.” (Daily Mail)

ANNONSE