Kunstbilde

John Constable (1776–1837)
Olje på lerret, 130,2 x 185,4 cm, National Gallery, London.

Dette er trolig John Constables best kjente maleri, og dertil ett av de best kjente malerier fra den engelske romantikk. Som så ofte hos Constable, er motivet hentet i nærheten av elven Stour, som danner grensen mellom Suffolk og Essex. Huset til venstre i bildet står fortsatt.

National Gallery har en egen side om bildet, og den engelsk-språklige Wikipedia-artikkelen er også svært informativ.

Academy of St Martin in the Fields under ledelse av Neville Marriner spiller Sir Ralph Vaughan Williams’ (1872-1958) Five Variants of Dives and Lazarus for harpe og strykere fra 1939 Titelen henspiller på Lukas-evangeliet eksempelhistorie om den rike mann og Lazarus. Den latinske betegnelse dives (den rike) er her misforstått som et person-navn.

ANNONSE