Tavle

Den islamiske side Just Halal fryder sig på Facebook over, at Københavns Lufthavn har indrettet et bederum. Det er ikke noget de skilter med, og officielt anvender de den neutrale betegnelse ‘Silent Lounge’.

 

                                                                 “Bederum i Lufthavnen #MaShaAllah❤️ #Bederum #CPH …” (Just Halal)

“I maj 1996 åbnede Københavns Lufthavn sit første bederum. Rummet var delt med en skillevæg, hvor kristne kunne bede på den ene side af væggen og andre trosretninger på den anden side. Dengang hed det et andagtsrum, og der var gæstebog, bibeler og kors fremme. I 2006 lavede man i stedet et stillerum for alle passagerer, og i 2008 blev en ny Silent Lounge indviet som rum til ro, fordybelse og refleksion. Indretningen var neutral og renset for specifikke religiøse symboler. ‘I dag vil vi ikke fremstille det som et bederum, men som et rum til ro for alle rejsende, uanset religion. …’” (Kristeligt Dagblad, 2017)

ANNONSE