Kunstbilde

André Bouys (1656-1740) og/eller hans verksed.
Olje på lerret, mål ikke tilgjengelig. Musée de la musique, Paris

Marin Marais (1656-1728) var fransk hoffmusiker, komponist og en berømt virtuos på viola da gamba. En av hans best kjente komposisjoner er Le Labyrinthe (Labyrinten), publisert 1717 i hans fjerde bok med gambe-musikk. Denne fremførelsen er ved Cassandra Luckhardt, solist, og basso continuo ved Elisabeth Reed, viola da gamba, og Katherine Heater, cembalo.
Identifikasjonen av portrettmodellen ser ut til å være ganske sikker, Musée de la musique har også en mezzotint (grafisk reproduksjon) datert 1714 av det samme portrettet, med all sannsynlighet utført av Bouys’ verksted. Mezzotint har vært i bruk siden 1642.

Ut fra dette portrettet er det muligens grunnlag for å betvile at det er Marin Marais (slik National Gallery mener) som er gjengitt med viola da gamba i gårsdagens bilde Réunion de musiciens av den samme kunstner (c.1710).

ANNONSE

ANNONSE

Læs også

Mest læst

Læs også