Kommentar

Triumfbuen, Paris. Foto: Facebook

Hvad sker der dog i Frankrig? Nu skal 350.000 personer, som arbejder inden for sundhedssektoren, fyres, fordi de ikke vil lade sig vaccinere. Læg dertil de mange patienter, som udelukkes fra behandling af samme grund, for det har præsident Macron bestemt. Så nu svinger den vrede præsident pisken over masserne en sidste gang måske som en hævn mod det had, der skyller imod ham fra store dele af befolkningen, en propaganda der ikke virkede, og sandsynligvis med udsigt til at ryge ud ved næste valg. 

Hvorfor er Macron interessant for os andre, kan man spørge. Dels på grund af hans totalitærstatsmetoder, men også fordi han er  rendyrket globalist, spydspids og bannerfører for globalismen og pga hans store beundring for og tætte venskab med Klaus Schwab, formand for World Economic Forum i Davos – magtcentrum for den internationale højfinans – og hans teorier om “den store nulstilling” af verden. Om den har Schwab skrevet bogen “Great Reset, Fourth Industrial Revolution”, bla inspireret af Dani Rodriks* teori, som denne kalder “trilemma”.

Trilemma 

Dani Rodriks* trilemma, eller verdensøkonomiens fundamentale trilemma, opererer med kombinationen af tre begrebsmæssige rammer nemlig demokrati, suveræn nationalstat og globalisme. 

1) Vælger vi globalisme med integreret økonomi (beslutninger bliver taget på et overnationalt plan) og demokrati som makker, må nationalstaten forsvinde og gøre plads for et såkaldt globalt demokrati i verdenssamfundet (lyder teoretisk). 2) Vælges makkerparet  globalisme og nationalstaten, må demokratiet væk til fordel for den nationale herskende elite i samarbejde med internationale institutioner  (føles bekendt). 3) Vælges nationalstaten og demokratiet som en tredje mulighed, ryger ideen om centreret, global styring.  

ANNONSE

Rodrik mener, at man teoretisk kun behøver at skære demokratiet væk og fortsætte med en kombination af et globalt styre og nationalt styre for at få systemet til at fungere, mens Klaus Schwab vil fjerne både nationalstat og demokrati og indføre diktaturstat.

Lad mig blive ved Klaus Schwab og hans “Great Reset”, som er endnu et nyt begreb vi åbenbart skal til at operere med. Ideen om den store nulstilling, som han kalder det, med et endeligt farvel til demokratiet deler Schwab med vennerne i Davos. I hans Great Reset skal alt i samfundet styres af en elitær overklasse ned til  mindste detalje. Hvor meget af dette fantasifoster der kan blive til virkelighed, er svært at forudsige, men jeg vil absolut anbefale at man gør sig bekendt med denne mand og hans teorier. Europa har før overset farlige dæmoner på lederposter med katastrofale konsekvenser.

I bogen “Great Reset, Mythes et Réalités” af Éric Verhaeghe fra april 2021  gennemgår Verhaeghe teorien bag begrebet “Great Reset” og kommenterer Schwabs bog. Min udgave er på fransk, men Klaus Schwabs eget værk med titlen “Great Reset, Fourth Industrial Revolution” kan fås på engelsk og er desuden gratis på nettet. 

Vi har selvfølgelig alle forstået og bemærket, at pressen helst forbød os at læse den slags “smudslitteratur” med fare for at vi skal lade os indfange af konspirationsteorier, men denne læsning giver nøglen til forståelsen af de eksisterende bevægelser, som presser på for at fremme  globalismen, og at denne  globalistiske klasse har ønsket om at slippe af med demokratiet, hvilket nu er offentliggjort med Schwabs “Great Reset” og ikke længere kan tilbagevises. 

Om end der ikke hos de brede masser i Europa er et ønske om at nedlægge deres lande, ser vi en snigende totalitærstat liste sig ind med gammelkendte metoder som konstant propaganda i en ensidig presse eller ved at skabe frygt, der får mennesker til at adlyde ordrer uden at rejse spørgsmål, hvilket fører til næste emne.   

Great Reset og corona passet

I omtalte bog “Great Reset” af Éric Verhaeghe om Schwabs bog “Great Reset, Fourth Industrial Revolution” behandler han bla spørgsmålet om corona passets og den strenge adfærdsregulerings rolle i udviklingen af redskaber til kontaktsporing og overvågning af masserne helt ind i deres personlige relationer. Der stilles også spørgsmål ved, hvorfor planlægningen omkring vaccinerne kom før pandemien. En problemstilling kun få danske netaviser har forsøgt at bore i, og som kræver et kapitel for sig selv, men som der skrives meget om på feks. franske eller amerikanske netaviser.

Det vi har i Danmark i dag, er for mig at se kombinationen overnational kompetence med EU som den ene part (og diverse traktater og koventioner) og national elitestyring med et svækket demokrati. Så nogen (politikere) har på et tidspunkt valgt at give os en Rodrik model, som et flertal af danskere aldrig ville have valgt, men gradvis har set virkeliggjort. 

* Dani Rodrik, amerikansk tyrkisk økononom, Professor på Harvard University. Rodrik går ikke ind for globalisme. 

 

 

Comment et pourquoi Macron et la caste ont décidé d’en finir avec la vraie démocratie

ANNONSE