Nyt

New York Times’ reporter for retspolitiske spørgsmål, Katie Brenner, kommenterede den første høringsdag i Kongressen om 6. januar med at sige at man bør kalde Trumps tilhængere for statsfjender.

«Dagens møde i kommissionen vedr. ”Valget 6. januar ”understreger Amerikas nuværende, væsentlige nationale sikkerheds-dilemma: Arbejdet med at bekæmpe reelle nationale sikkerhedstrusler medfører nu at kalde en politikers tilhængere fjender af staten,» skrev Benner.

Det er specielt at en reporter går ind i en politisk debat og opfordrer til brændemærkning af 74 millioner vælgere som «enemies of the state», statsfjender. Benner mener Trumps vælgere udgør en sikkerhedstrussel. USA er delt i to. Hvis partiet, som sidder med magten ønsker at erklære oppositionen fredløs, findes der et andet ord for det: borgerkrig.

Benner erkender at dette er groft, men hun spørger: Hvad gør man hvis disse vælgere truer statens eksistens? M.a.o: da har man ikke noget andet valg.

Benner forklarede, «Som amerikanere mener vi, at statsmagten ikke bør bruges til at modarbejde en politisk person eller et politisk parti. Men hvad nu, hvis en politiker ser ud til at true staten? Og hvis politikeren fortsætter med at gøre det efter sin fratræden, og hele hans parti støtter denne trussel? »

Efter en stund blev tweets´ene slettet, men de er selvsagt taget op af andre.

New York Times er gået i skyttegraven og vil ikke svare.

Benner havde ingen tro på at Pelosis kommission om 6. januar vil løse noget som helst. Hun siger det er kun totalt frie valg, som kan gøre det. M.a.o. valg hvor der ikke er nogen kontrol med hvem, der stemmer og hvor mange gange, så illegale, døde, fanger, brevstemmer og ”ballotharvesting” (indsamling af stemmesedler) kan garantere at Demokraterne vinder.

Det er dette Demokraterne vil have lovfæstet og gøre til føderal lov.

Benner blev for nylig engageret som kommentator på MSNBC.

Hun blev spiddet af kritiske kolleger. Benner er blandt dem som har kolporteret lækager fra FBI og justitsministeriet for at ramme Trump. Nu vil hun have dem erklæret statsfjender. Det er en slags erklæring af et ønske om undtagelsestilstand eller noget som minder om statskup.

ANNONSE

«Hvor forbløffende: New York Times’ retsreporter siger, at USA står over for et’ væsentligt nationalt-sikkerheds-dilemma ‘: nemlig at Trumps tilhængere er’ statens fjender ‘og hele GOP (Rep. Parti) er en trussel mod staten. Det er en retsreporter – ikke en debattør – der siger dette, » gensvarede journalisten Glenn Greenwald. «At høre nogen beskrive en traumatisk og voldelig oplevelse fremkalder følelser: selv hos politibetjente. Det er hvad dagen i dag er beregnet til. Men fikseringen på den 6. januar handler om nøjagtigt dette: at klassificere Trumps tilhængere som Statens fjender til brug for politisk vinding og sikre statens magt. »

EX-NYT JOURNALIST SAYS REPORTERS WERE ‘MANIPULATED’ BY STEELE DOSSIER, CALLS UNCRITICAL COVERAGE A ‘TRAVESTY’

 «Her har vi en NYT-reporter, der viderebringer synspunkterne fra de korrupte FBI- og DOJ-embedsmænd, der lækker dem til hende, og ligefrem siger, at din politiske modstand mod det herskende regime pr. definition gør dig til en fjende af staten,» opsummerede medgrundlæggeren af netmediet The Federalist Sean Davis.

«Det er så vildt ekstrem et udsagn, på så mange niveauer, liggende i det Newspeak sprog om journalistisk upartiskhed,» tordnede journalist Michael Tracey mod Benner’s kommentarer.

 

New York Times silent after star reporter equates Trump supporters to ‘enemies of the state’

 

Oversættelse Karsten Søberg

ANNONSE

Mest læst