Nyt

Onsdag aften blev en 33-årig betjent skuddræbt, da han patruljerede med sin ‘knallert’ (sic) i Gøteborg-ghettoen Biskopsgården. Ekstra Bladet fortæller, at mordet kan være en henrettelse, en mulig hævnaktion for fængslinger relateret til indvandrerbanden ‘A-Falangen’. Det anslås at der er 175 aktive kriminelle i området, og i skrivende stund huserer banderne ‘Södra Yngre’ og ‘Nye Norra’. Det nye Sverige er meget lidt svensk.

Stefan Löfven er fortid, men ikke på grund af den fortløbende islamisering, og politisk kæmpes der lige nu med at få dannet en regering uden at tage Sverigedemokraternes mandater med i regnskabet. Politiet er en integreret del af problemet, som man fornyligt kunne læse i Sydsvenskans interview med Malmøs politimester Petra Stenkula. Her citeret fra Samnytt – Nya polismästarens råd till Malmöborna: Tänk inte på brottsligheten – fokusera på det goda.

“Stenkula anser att Malmöborna inte ska grubbla för mycket över utvecklingen och definitivt inte oroa sig utan istället fokusera på det goda med Malmö såsom restaurangbesök och bekvämligheten med att att resa ned till Centraleuropa.

– Det är viktigt att Malmöborna fortsätter att trivas i sin stad, och känner sig trygga. De kriminella ska inte få ta för stort utrymme – fokusera på allt det goda, restaurangliv, föreningsliv och närheten till kontinenten, säger Petra Stenkula.

Stenkula får frågan om Malmöborna kan lita på polisen om att det är en liten risk att drabbas av gängvåldet som breder ut sig på gatorna med militärvapen. Stenkula svarar genom att tona ned risken och passar på att belysa att man löper större risk att vara med om en olycka.

– De här kriminella har inga begränsningar och bryr sig inte om eventuella konsekvenser. Men det är ändå en större risk att drabbas av trafikolyckor och annat, historiskt sett har riskerna varit små. Men det finns alltid en risk när det går av en sprängladdning för någon som råkar gå förbi, säger Stenkula.

Vidare får Stenkula en fråga om det växande hatet mot polisen som även visar sig bland barn i staden. Det är något som Stenkula känner sig väldigt ledsen över och trycker på att patrullerande polisers bemötande av invånare är väldigt viktigt. Hon lovar att myndigheten ska fortsätta arbeta med bemötandet.”

ANNONSE