Nyt

Kurt Westergaards berømte bombe-i-turban-tegning var lige på kornet i 2005, og er her 16 år senere stadig aktuel. Mange muslimer er i religiøse spørgsmål tikkende bomber, og det gælder også rollemodellen Mohamed Geele, der tilbage i 2010 forsøgte at myrde Kurt Westergaard med en økse. Et interview fra TV2 Online – Kurt Westergaards attentatmand fortryder ikke: – Jeg har afsonet min straf.

“I 2010 trængte en dengang 28-årig somalisk mand ind i satiretegner Kurt Westergaards hjem bevæbnet med økse og kniv. … Han blev dømt for terrorisme og drabsforsøg og har afsonet sin straf på ti års fængsel. …

Har du fortrudt det, du gjorde dengang mod Kurt Westergaard?

– Nej. Nu har jeg jo sagt, at man har afsonet den gæld, man har til samfundet. Jeg mener, at det for de fleste er ret ligegyldigt, hvad man tænker og føler og går tilbage og er bagklog. Det hjælper ikke noget, og jeg foretrækker ikke at gøre det. Det har ingen betydning for mig.

Men nu spørger jeg så: Har du fortrudt det, du gjorde dengang?

– Jeg har ikke gjort mig tanker om det overhovedet. På ingen måde. Jeg har afsonet det, jeg skulle afsone.”

“Alle kan jo begå noget, der i princippet er farligt under de rigtige omstændigheder. Alle kan være farlige i den rette sammenhæng. Men det betyder ikke, at man er farlig som person, konstant, hele tiden.” (Mohamed Geele)

Køb Lars Hedegaards nye bog her!

ANNONSE