Kommentar

Ungdom dræbt i Borgergade i København. Foto: Steen Raaschou

Det er mærkeligt at den danske elite ikke fatter hvad den har gang i når den udskammer de forhutlede skæbner som livet har faret ilde med, samtidig som den fedter for muslimerne, der ikke vil Danmark. Fatter de ikke, at de tavse i landet fælder en knusende dom over dem?

De lægger landet åbent. Det er det de gør. Når de håner de ubehøvlede masser, viser de bare at de selv bryster sig af at tilhøre de privilegerede. Vi er tilbage til klassesamfundet, og det i en langt giftigere udgave end tidligere tiders. For denne gang har eliten udvalgt sig en ny gruppe, som den favoriserer på bekostning af de fattige danskere. Det er en ufattelig dumskab.

En elite skal altid være styret af en ”noblesse oblige”, magt forpligter, for at fortjene navnet. Dagens elite er kun optaget af sig selv. De sagde kontrakten med almindelige mennesker op for længe siden. De vender sig væk når de læser om voldtægterne og røverirene. Det er lige præcis, det der gør Mette Frederiksen og Pia Kjærsgaards sympati med Kodes Hamdi og foragt for “Lars” så stymperagtig. Det er som om deres tavshed overfor dominansvold øger behovet for at rakke ned på fulde danskere. I virkeligheden viser de muslimerne, at de ikke har nogen stolthed. Muslimerne holder sammen mod de vantro. Eliten vil gerne bevise sin moralske overlegenhed. Men i virkeligheden er det underkastelse, de demonstrerer.

ANNONSE

Det forstår danskerne. De forstår at der ikke er nogen til at forsvare dem.

En gang forsvarede vi de svageste i samfundet. Det var det, samfundet handlede om. Vi lod det ikke være den stærkestes ret der bestemte.

Men det er det nu. Bag den moralistiske facade er det den stærkestes ret der gælder.

ANNONSE

Læs også

Kald det ikke respekt -
Byg os en borg -
På ettårsdagen -
Demarkationslinjer -
Problemet er normaliteten -