Kommentar

Et håbløst tilfælde! Hillary er en ægte 68’er. Hinsides pedagogisk rækkevidde.

Jeg vil give psykiatriens og terapiens grundlægger Sigmund Freud ret i at den vestlige verdens individer har måttet døje tre store ” krænkelser” i sin ” naive selvkærlighed”. Først var det Kopernikus, der  krænkede med sin demonstration af at Jorden ikke var centrum for verdensaltet, men blot er en lillebitte bid af et rum, hvis udstrækning, man end ikke kan fatte og som videnskaben mener fortsat udvider sig. Dernæst var det Darwin, som knuste troen på den kristne skabelsesberetning med Adam og Eva og viste mennesket, at hun nedstammer fra aberne.Folk udenfor Vesten havde  helt andre kulturelt betingede forstillinger om deres “vigtighed” og var  selvsagt uberørt af disse revolutioner i tænkningen om deres plads.

Den tredje krænkelse, som røg lige ind i hjertet, var Freuds egen påvisning i 1930’erne af at jeg’et ikke længere var herre i eget hus, men ” henvist til sparsomme efterretninger om, hvad der foregår ubevidst i dets sjæleliv.” Det ser vi bl.a. nu hvor psykisk mistrivsel har været stigende gennem en årrække hos den narcissistisk opdragede middelklasse og i den underklasse, der af venstrefløjen længe har fået at vide, at de er ofre, og som suger af sådan anerkendelse. Selv Syriens krigernes brude ses af somme som ofre, de var ikke herrer i eget hus men forført af egen naivitet, andres ideologi etc. Det fører frem til to andre nyere krænkelser jeg vil nævne.

Krænkelse af frihed

Den fjerde krænkelse gælder Europas oprindelige befolkning og begyndte omkring 1960’erne. Den indfødte befolkning er i de flest velordnede stater blevet forulempet med et nyt befolkningssegment af rettroende agressive muslimer, der ikke følger ”sæd og skik”. Segmentets aktivistiske fætre fatter ikke, hvorfor de ikke er blevet modtaget, som det berettigede herrefolk deres opdragelse i islamiske værdier har indpodet dem til at være. Derfor udleves narcissistisk krænket had til holdningen om at videnskab og humanisme tæller mere end trosforestillinger på danskere, nordmænd, svenskere, franskmænd, briter, tyskere osv. med sex-forbrydelser, bål og bomber. Krænkerne er her både landets egne politikere, der har tilladt indvandring af menneskefjendske værdier, og de  tilvandrere/efterkommere der ikke aktivt respekterer sekulære friheds- og ligestillingsværdier i et bidragende medborgerskab.

ANNONSE

Usandhed og vrøvl som krænkelse

Den femte krænkelse påbegyndtes i 10 -20’erne og påføres normalt ræsonnerende og vidende borgere af aktivister indenfor identitetspolitik. Aktivisterne har fx genoplivet et begreb som ”race” som ellers var udraderet i Vesteuropa som juridisk kategori. Det meriterende system til fordeling af uddannelsespladser og jobs bør forandres, så sort etnicitet og andre aktivist-vedtagne minoritetskategorier skal tælle som et plus. Andre aktivister opererer med flydende køn i stedet videnskabens to køn, mand og kvinde. Disse trans-aktivister forlanger af analytisk reflekterede individer, at de køber en opfattelse der indebærer kirurgiske operationer, stærkt nedsat/manglende orgasmefunktion, infertilitet, samt hormoner  på livstid for at visse individer (med et generelt langt register for psykisk utilpassethed) kan ”blive den de virkelig er”.

Jeg vil gerne tale for mange flere aktivister skal være forsigtige med at mene at mange andre har fordomme. Det viser sig ofte, at de ikke-woke i stedet er fyldt med efterdomme. Erfaring og solid viden. Skal vi vædde om, hvem der støtter Stephanie fra blokken i Esbjerg, når hun springer ud som den næste store profet?

Go’ Ramadan!

 

 

af Kirsten Damgaard, psykolog & sexolog, redaktør www.respublica.dk

 

ANNONSE

Mest læst

Dumhedens triumf