Nyt

Flere IS-terrorister, som har begået grusomheder i Syrien, lever frit i Europa, fremfor alt i Tyskland, uden at være genstand for opmærksomhed fra europæiske myndigheder, det afslører et dokumentarprogram som forrige søndag blev sendt på den franske tv-kanal M6.

Undersøgelserne, som ligger til grund for programmet, er udført i samarbejde med et team i Syrien bestående af både IS-ofre og syriske myndigheds­personer som jagter forsvundne IS-bødler, skriver det italienske internationale nyhedsbureau LaPresse.

Blandt dem som har klaret at rømme, undslippe retsforfølgelse og søge asyl, for siden at installere sig i et normalt liv i Europa, er to IS-ledere som bor i Tyskland. Begge er blevet lokaliseret af M6.

ANNONSE

Som programmet viser, hedder den ene af dem Samir. Han sluttede sig til Daesh som mindreårig i 2014, og havde den forfærdelige vane offentlig at skære hoveder af i nærheden af flyvepladsen i Deir ez-Zor, for siden at bruge dem som fodbolde i sin lidenskabelige udøvelse af sporten. Han plejede også at prale af det. I dag er denne bøddel i færd med at tage lastbilkørekort i Tyskland

Samir er ikke bekymret for de tyske myndigheder, til trods for at flere vidner har genkendt ham.

En anden IS-leder ved navn Madjid er også blevet opsporet i Tyskland. Mens kalifatet bestod sørgede han for finansiering, logistik og falske dokumenter fra sin base i et penge­overførsels­kontor i Tyrkiet.

I dag bor Madjid i fred og ro i Tyskland, hvor han ejer flere biler og har åbnet et massageinstitut næsten uden kunder. Også dette fungerer som dække. Akkurat som Samir har Madjid aldrig bekymret sig, til trods for vidnesbyrd og beviser som er overleveret tyske myndigheder.

I stedet drager begge fordel af Tysklands beskyttelse.

Den franske tv-kanals afsløringer rejser spørgsmål om retssikkerhed for IS-ofre og om hvilken slags langsigtet sikkerhedstrussel IS-terrorister som aldrig er blevet stillet for retten, udgør i Europa.

Som Anis Amri beviste på julemarkedet i Berlin den 19. december 2016, kan en islamterrorist med lastbil tage livet af mange mennesker.

 

 

ANNONSE