Det er ikke hver dag, at en tidligere danske statsminister hævder, at en siddende amerikansk præsident er psykisk syg.

Præsident Donald Trump sad i sit fly, og han var rent formelt stadig øverstbefalende i det amerikanske samfund, da Lars Løkke Rasmussen åbnede for de grove anklager.

“Jeg tror, at det kan diagnosticeres,” erklærede Lars Løkke Rasmussen og hentydede til Donald Trumps personlige fremtoning.

Danmarks forhenværende statsminister lancerede sit angreb i TV 2 Nyhedernes udsendelse, der viste indsættelsen af den ny præsident Joe Biden.

Lars Løkke Rasmussen koketterede med, at han tidligere havde overnattet i Washington og havde brugt ekspræsident Barack Obamas fitnessrum og løbebånd. Den nuværende løsgænger havde ikke mange lovord til den afgående præsident Trump.

“Mit syn (på Donald Trump, red.) har da også forandret sig over de fire år, der er gået,” lød det fra Lars Løkke Rasmussen. Derefter faldt anklagerne om ‘diagnosticering’ og psykisk sygdom mod erhvervsmanden og politikeren Donald Trump.

Lars Løkke Rasmussen har ikke kunnet fremlægge beviser for, at Donald Trump skulle leve med en psykisk sygdom.

Det er stærkt kontroversielt at bruge psykisk sygdom som led i et retorisk angreb på sine politiske modstandere. Lars Løkke Rasmussen nedgør dermed de tusindvis af danskere, der er diagnosticeret med eller har pårørende, der lever med psykisk sygdom.

ANNONSE
ANNONSE