Kommentar

Demokraterne har redet på tigeren lige siden 2016. Tigeren er blevet kaldt FBI, CIA, Bob Mueller, James Comey og derefter hindring af retfærdighed, rigsret, Covid blev et udyr, og demokraterne var sikre på, at de havde noget der ville spise Trump levende. Da de kæmpede med det, dukkede George Floyd op. Derefter slap demokraterne pøblen løs.

Jo længere dette fortsætter, jo mere ser vi, at oprøret blev orkestreret og ledet. Vold i Seattle, Portland og mange andre byer har været målrettet mod føderale symboler, domstole og politi. I denne situation går demokraterne ind for at skære ned på politiet. Det kan ikke misforstås eller forklares væk.

Demokraterne har lagt ægget. Trump kan indtage positionen som præsident for lov og orden.

Oven i det hele bliver et sæde ledigt i Højesteret.

Alle husker tilsviningen af Brett Kavanaugh. Det var et af demokraternes lavmål og markerede, at de ikke længere forsøgte at fremstå som et anstændigt parti. Demokrater spillede på hold med aktivister som chikanerende kongresrepræsentanter. Vi har set det samme i flere europæiske lande: Venstrepartier bruger deres adgangskort til at lade ballademagerne komme ind. Som et medlem af Enhedslisten i Danmark i sin tid gjorde ved overfaldet på daværende statsminister Anders Fogh Rasmussen.

Tucker Carlson lod sig ikke narre: Skal vi belønne gerningsmænd, der truer med mere vold?

Trumps politiske instinkter fortæller ham sandsynligvis, at en udsættelse vil være den dummeste ting, han kan gøre. Enhver, der blander taktik og strategi, risikerer at tabe.

Flere påpegede, at valgkampagnen nu har taget en drejning, der gavner Trump. Højesteret er en så stor sag, at den overskygger covid.

Det siges, at listen over højesteretsdommere, der blev præsenteret af Trump før valget i 2016, var medvirkende til hans sejr. Evangelicals så, at han havde noget at tilbyde, som de havde ventet på. Ved dette valg gælder det endnu mere. Her står USA over for et dramatisk valg, og de kristne forstår, at alt står på spil.

ANNONSE

Venstrefløjen forstår, at hvis Trump får en ny dommer udnævnt inden valget, vil det tage modet fra demokratiske vælgere. Derfor truer de med vold. Men det er den dummeste ting, de kan gøre.

Demokraterne er slået ind på en vej, der ser ud til at være envejs: Radikalisering er selvkørende. De risikerer nu at miste deres indflydelse i højesteret, ergo truer de.

Men ikke kun med vold. Demokraterne gentager nu, at hvis de vinder Senatet tilbage, vil de ophæve filibuster-reglerne, der siger, at der skal være 60 stemmer for at få noget vedtaget, og i stedet lade alt blive besluttet med simpelt flertal. Derudover vil de øge antallet af dommere i højesteret. Retten har bestået af ni dommere siden 1869.

Alt dette skræmmer amerikanerne. De forstår, at demokraterne er villige til drastiske ændringer i den måde, landet styres på, for at få deres mening sat igennem.

Det amerikanske system er baseret på kontrol og balance. Demokraterne vil smide det hele over bord. De gør det ganske åbent, så mange amerikanere reagerer.

Ved at køre en så hård linje er der grund til at tro, at Trump og republikanerne vil fremstå som et sikkert tilflugtssted. For hver trussel, venstrefløjen fremsætter, øges støtten til Trump til at vælge en ny dommer.

De forstår, at når demokraterne opfordrer til modstand under og efter valget og planlægger at bestride næsten ethvert resultat, er det bydende nødvendigt, at højesteret har et styringsdygtigt flertal.

ANNONSE

Mest læst