Nyt

Minimarked, Motalavej. Foto: Google Maps

Jeg er ved at høre Hooligan – De danske broderskaber – Respekten, Æren, Rusen (Carstensen, Nyrup, 2011), og opdagede i aftes, at jeg en passant er nævnt som ‘en højreorienteret blogger’. Bogen omhandler etableringen af dansk casualkultur, og en af de centrale pointer er ’safety in numbers’. Konkurrerende ‘firms’ kan ikke røre dig, hvis de er i undertal. Broderskabet står sammen mod ydre fjender, og man kan rydde tøjbutikker eller smadrer DSB-kiosker helt uden konsekvenser.

Her en historie fra multikulturelle Motalavej i Korsør, hvor der tilsyneladende stadig bor danskere. Fra Sjællandske Nyheder – Beboere: Hvorfor anholder politiet ikke slagsbrødrene? (15. juli 2020).

 

“Beboere på Motalavej beskriver politiets indsats som passiv, selv om både vidner og videoer dokumenterer, hvilke personer og familier der udløser slagsmål med køller…

– Jeg var på vej i Lidl, da 20-25 med køller og andre slagvåben fra den mest aggressive af de to arabiske familier kom farende og angreb en fra den anden familie, der var på vej ind i sin bil. Han tog en klapvogn fra bilens bagsæde, som han brugte som skjold mod slagene. Det var søndag, og jeg ringede 112 kloken 16.54. Dagen før om lørdagen ringede jeg også 112 klokken 20.59, da de samme kom farende og begyndte at slås mod den anden familie ved vores legeplads. Der blev brugt køller, brækjern, jernstænger og spidse kommunale markeringsstolper, ligesom de kastede med løbehjul mod hinanden.

Sjællandske har talt med flere beboere på Motalavej, der har fået nok. De forstår ikke, hvorfor politiet bare passivt lader masseslagsmålene fortsætte, når både vidneudsagn og videoer fra slåskampene kan dokumentere og give navne på præcis de personer, der fører an i kampene. Men tilsyneladende sker der dem intet. Ingen bliver anholdt eller sigtet for eksempelvis vold eller gadeuorden, ifølge beboerne.

– … hvis vi kom gående til en Brøndby-kamp med en jernstang i hånden, så blev vi anholdt lige på stedet og sat på fortovet i et såkaldt futtog med håndjern på. Her på Motalavej gør politiet ikke noget, selv om de kan se de unge med slagvåben. Jeg forstår det simpelthen ikke. Jo, jeg så en betjent, der tog et jernrør fra en kvinde og lagde det på jorden, men så skete der heller ikke mere, siger beboeren, hvis navn og identitet er kendt af Sjællandske. …

– De unge er også voldsomme mod betjentene, når de bruger knipler for at skille dem ad, men der sker dem ikke noget alligevel. De får også lov til at have masker på. Ingen bliver anholdt. Det forstår jeg ikke. Vi er mange beboere, der har sendt videooptagelser til politiet af slagsmålene, ligesom hele vores boligområde jo er spækket med overvågningskameraer, siger beboeren…”

ANNONSE