Kunstbilde

Max Klinger (1857-1920)
Etsning, format ikke oppgitt, The Wellcome Collection, London.

Wellcomes nettsider finner vi følgende beskrivelse av motivet:

A giant holding up a boulder with a landscape on which eleven human figures are dancing and three are sitting with vessels out of which streams of water flow, while around the giant’s legs are attacking male figures armed with spears.

og den tyske påskrift nederst kan gjengis med;

Æresbevisning for støtte til den internasjonale hygiene-utstilling i Dresden 1911 for herr professor doktor Frederick Walker Mott (1853-1926), F.R.S: London

Hygiene er alltid av stor viktighet, ikke minst i disse virus-tider. Bildet kan kanskje fortolkes som en allegori over at vi alltid må bekjempe det helseskadelige som kan ødelegge det som kolder oss oppe, der de tre vannstrømmene kan beskytte kjempen mot angriperne – som aldri vil ta ferie.

ANNONSE

Læs også

Mest læst

EU vil afvikle Europa

Læs også