Kopierede/fra hoften

Foto: Steen Raaschou

I “Bukhari”, en samling beretninger om profeten Muhammeds liv, kan man i kapitel 3:46:717 læse om, dengang den jødiske Qurayza-stamme blev nedkæmpet. De mandlige fanger blev henrettet, og ca. 700 kvinder og børn blev gjort til slaver. Den smukkeste af kvinderne, Rayhana, blev Muhammeds egen sexslave.

Flere krige mod fjendtlige stammer fulgte, og det samme mønster gentog sig: Efter sejren blev mændene henrettet og resten gjort til slaver. I løbet af sin karriere som profet fik Muhammed på den måde i alt 59 slaver og 38 tjenere.

Det kanoniserede slaveri

At den overvundne fjende blev gjort til slaver, var ikke usædvanligt for den tid. Det usædvanlige er, at slaveriet blev omtalt både i hadit, (de kanoniserede profet-beretninger) og koranen, (se f.eks. 4:3, 23:1-6 og 33:50-52). Og da disse fungerede og fungerer som rettesnor for muslimerners liv, blev slaveri retfærdiggjort. Og det er en af grundene til, at slaveri har været gældende praksis i muslimske lande længe efter, at det blev forbudt i Europa og Amerika.

ANNONSE

Først langt op i det 20.århundrede ophørte det i den muslimske verden efter pres fra FN – officielt. Men uofficielt er det stadig gældende praksis i f.eks. Qatar, hvilket skandalerne omkring VM i fodbold 2022 har afsløret. Gæstearbejdere fra især Nepal har bygget fodboldstadioner under forfærdelige og reelt slavelignende forhold, og hundredvis er omkommet.

Også i Saudi-Arabien lever gæstearbejdere fra bl.a. Filippinerne under slavelignende forhold.

Gør op med moskeerne

For tiden går der en en anti-slaveri bølge gennem den vestlige verden, og den har også ramt Danmark. “Vi skal gøre op med fortidens slavehandel!”, der skal rives statuer ned osv. osv. og det er alt sammen meget velmenende. Men hvorfor rive fortidens statuer ned, når man kan gå løs på det slaveri og den slavehandel, som finder sted den dag i dag lige for næsen af os?

Da der ikke findes statuer af slaveejeren Muhammed, kan de af gode grunde ikke rives ned. Men foran hver moské bør der sættes et advarselsskilt med teksten: HER TILBEDES EN SLAVEEJER.

Især moskeen i Rovsinggade, som er finansieret af Qatars emir, er i forbindelse med det forestående VM i fodbold og de dertil knyttede nepalesiske slavearbejdere, særdeles aktuel.

Og det gælder også moskeen på Dortheavej, da den er finansieret af Saudi-Arabien, som på trods af deres officielle afskaffelse af slaveri så sent som i 1963 aldrig for alvor har gjort op med det.

Så her er en seriøs opgave for alle de “progressive” moralister på venstrefløjen.

Eller vil de i multikulti’ens hellige navn hellere holde hånden over en reaktionær, stokkonservativ og feudalistisk religion, der holder hånden over slaveriet?

Se også Qatar sætter sig på magten i københavnsk stormoské

ANNONSE