Kommentar

Flygtninge og migranter fra overfyldte migrantlejre, der vil blive overført til Storbritannien, hvor de skal genforenes med deres familier, bærer beskyttende ansigtsmasker som en forholdsregel mod coronavirus-sygdommen (COVID-19), da de går for at gå ombord på deres fly i Athens internationale lufthavn, Grækenland, 11. maj, 2020. Milos Bicanski/Getty Images. 

Mandag sendte Storbritannien et særskilt fly til Grækenland for at “hente” mennesker beskrevet af aviserne som “sårbare flygtninge”. Den blodrøde avis The Guardian var ude af sig selv af glæde. Endelig kommer de! The Guardian betales og bruges af store organisationer til at fremme import af økonomiske migranter til Europa.

Mandag sendte Storbritannien et særskilt fly til Grækenland for at “hente” mennesker som aviserne beskriver som “sårbare migranter og flygtninge “.

Den blodrøde avis The Guardian var ude af sig selv af glæde. Endelig kommer de!

Men vent lidt, lagde du mærke til noget her? Se til venstre på skærmprintet fra avisen:


Denne avisartikel er støttet, dvs. sponseret af Humanity United. Og det er denne “glade historie” også:


The Guardian bruges som medium af Humanity United for at fremme import af økonomiske migranter til Europa. På en særskilt side forklarer The Guardian hvordan denne type sponsorering fungerer. Her figurerer der store og tunge organisationer som Bill & Melinda Gates Foundation, Rockefeller Foundation og Skoll Foundation. Det er værd at huske at The Guardian ofte henvises til af norske aviser som en sandfærdig avis.

ANNONSE

Du har måske ikke hørt om Humanity United før, men dette er bare en undergruppe af The Omidyar Group, som ejes af parret Pierre og Pam Omidyar. Fremdeles ukendt? Pierre Omidyar stiftede Ebay. Han er ikke medlem af Donald Trumps fanklub:


Full Fact er den britiske variant af Faktisk.no. De “faktatjekker” for Facebook. Her er sponsorene. Hvis du ikke finder Omidyar på listen, så er det fordi de støtter Full Fact gennem et fuldt ejet datterselskab som hedder Luminate:

Full Fact has a team of 19 staff and also uses software to check veracity of claims flagged by the public

Det handler om værdier, mener Pierres kone, Pam Omidyar:


Fra netsiden læser vi at Omidyar Network blev startet som et filantropisk investeringsselskab – som støtter både velgørende og profitsøgende organisationer. De ønsker at skabe muligheder for individer rundt om i verden så de kan få et bedre liv. Men de opdagede at ikke alle kunne tage del i denne mulighed som Omidyar Network tilbød, skriver de, og Pam oprettede derfor Humanity United. Denne organisation skal hjælpe til med at løse problemer som menneskesmugling og voldelige konflikter, skriver de på deres netside:

En af Pierre og Pams første organisationer var Omidyar Network , et filantropisk investeringsselskab, der finansierede både profit-virksomheder og nonprofit-organisationer til at skabe muligheder for enkeltpersoner over hele verden for at forbedre deres eget liv. Som medlem af bestyrelsen spiller Pam en stor rolle i styringen af organisationens arbejde.

Kort efter oprettelsen af Omidyar Network opstod der en klar erkendelse af, at der er nogle mennesker, der ikke er i stand til at drage fordel af de økonomiske muligheder, som Omidyar Network skaber. Som et resultat fik Pam en vision for oprettelsen af Humanity United – et fundament dedikeret til at bringe nye tilgange til globale problemer, der længe har været betragtet som ufravigelige. Humanity United opbygger, leder og støtter bestræbelser på at ændre de systemer, der bidrager til problemer som menneskehandel, grusomheder og voldelig konflikt.

Man kan undre sig over hvordan Humanity United arbejder for at hindre menneskesmugling når de skubber på for at få flere økonomiske migranter til Europa via betalte artikler i The Guardian, som er ment til at påvirke den offentlige menning. Det er nok meget få somaliere, afghanere og syrere i lejre i Grækenland, der er kommet derhen uden hjælp fra menneskesmuglere. Humanity United hjælper bare menneskesmuglerne med den sidste etape. Og til slut er det de europæiske skattebetalere som sidder med regningen, både økonomisk og i form at et nyt og væsensfremmed samfund.

Ideen om sårbare børn, som skal hentes ud af lejren spredes rundt i Europa. Der er få modforestillinger når billeder af storøjede småpiger følger med artiklerne. Virkeligheden har vist sig at være en anden når europæiske lande modtager store flokke af stærke, unge friske afghanske mænd. Det er ikke let at vinkle ligeså positivt. Daily Mail gør et forsøg med “glæde” over at have reddet 52 migranter som kan starte et nyt liv i Storbritannien. Men det er vanskelig at skjule, at disse unge mennesker som kommer, ser nok så privilegerede ud:


The Guardian havde intet kommentarfelt, men Daily Mails læsere lod sig ikke lure. De reagerede med vrede:


Denne trafik af mennesker, som nu “reddes” af Europa, styres altså af et styrtende rigt amerikansk ægtepar gennem påvirkning i medierne. De opererer naturligvis ikke alene. Disse store organisationer arbejder sammen. De laver deres egne globale løsninger:


Det er ingen tilfældighed at tre af disse organisationer er de samme som sponsorerer artikler i The Guardian som læserne opfatter som uafhængigt redaktionelt stof. Og denne avis er næppe den eneste de bruger for at fremme budskabet om fri omflytning af mennesker over hele kloden.

Vi manipuleres daglig af de samme store selskaber, som har tilranet sig definitionsretten til hvad, der er fake news. Når pressen i tillæg betales af disse er slaget tabt for kritisk graverjournalistik og det som blev kaldt den frie presse er blevet til den sponsorerede og betalte presse. De er i lommen på Big Tech og Big Money.

 

ANNONSE

Mest læst