Kunstbilde

August Macke (1887–1914)
Olje på lerret, 81 x 185 cm, Kunstmuseum Bern
Tysk titel: Gartenrestaurant

I likhet med Franz Marc falt August Macke i første verdenskrig, og slapp dermed å oppleve at han drev med Entartete Kunst. Men han var planlagt inkludert i den beryktede utstillingen i München 1937. Etter protester fra tyske offiserer – Macke hadde en offisersgrad og var dekorert med Jernkorset av første klasse – ble hans bilder trukket tilbake. Da utstillingen var tatt ned, ble bilder som var konfiskert fra tyske muséer og jødiske samlere lagt ut til auksjon hos firmaet Galerie Fischer i Luzern i Sveits. Auksjonen fant sted den 30. juni 1939 i Grand Hotel National.

Foruten August Macke og Franz Marc omfattet auksjonen verker av Paul Gauguin, Pablo Picasso, Paula Modersohn-Becker, Lovis Corinth, Carl Hofer, Oskar Kokoschka, Emil Nolde, Ernst Barlach, Paul Klee, Max Beckmann, Erich Heckel, Ernst Kirchner, Max Pechstein og Karl Schmidt-Rottluff.

Her er omslaget til auksjonskatalogen:

ANNONSE

Læs også

Læs også