Kommentar

Det sidste om valgkampen er at det er kontakt mellem Hillary Clinton og Michael Bloomberg om at hun stiller som hans visepresidentkandidat. De er forenet i Trump-had.

TV-journalisterne kunne ikke få de glade smil væk, mens de berettede om progressive og moderate præsidentkandidater, der deltog i de første primærvalg. Der var ingen ende på begejstringen for den 38-årige kandidat med det umulige efternavn Peter Buttigieg (det stammer fra arabisk og betyder hønsefar), der efteraber Barack Obamas stil. Han er populær blandt studerende, men her konkurrerer han med den gamle marxist Bernie Sanders på 78 år, der tilbyder både unge og gamle alt godt fra havet uden regning.

Vore kære journalister måtte dog snart til at finde en anden grimasse, der kunne passe til situationen. Det går nemlig dårligt for den ligeledes venstreorienterede Elisabeth Warren (der kun er 70 år og tror, at hun er delvis indianer), ligemeget hvor vildt hun fægter med arme og ben, mens hun farer hen over scenen som en anden rocksangerinde. Jeg tror, at hun er tæt på at danse færdig – gassen er gået ud af ballonen.

Det demokratiske Partis frontfigur og partiapparatets foretrukne kandidat er tidligere vicepræsident Joe Biden. Han er imidlertid ikke altid klar over, hvor han befinder sig, og han taler sort og siger absurde ting. F.eks. har han erklæret, at han foretrækker sandhed fremfor kendsgerninger (prefer truth for facts)!? Værre er det dog, at han er usandsynlig uforskammet og grov over for vælgere, han ser sig gal på. En ung kvinde stillede ham et høfligt formuleret og relevant spørgsmål, hvorpå Biden hånede hende for at være uvidende og kaldte hende ”en pony-soldat med hundefjæs” (a dogfaced pony soldier).

ANNONSE

Det bliver ikke bedre af, at meget tyder på, at han har udnyttet sin høje politiske stilling til at berige sig selv og sin søn, Hunter Biden. Joe Biden har offentligt pralet af som vicepræsident at have gennemtvunget fyringen af Ukraines offentlige anklager ved at true med tilbageholdelse af amerikansk økonomisk støtte til Ukraine. Hvis det lyder bekendt, er det måske, fordi en anklage for at have gjort noget lignende var Det demokratiske Partis påskud for at få Trump afsat ved en rigsretssag.

Biden bliver voldsomt feteret af TV-stationen CNN, der i praksis er Det demokratiske Partis propagandakanal og mister seere i stort tal. Stationen har et program, hvor udelukkende kvinder fra det bedre borgerskab optræder. De udviste al deres kvindelige omsorg for Joe Biden, der var gæst, og spurgte deltagende, hvordan han ”følte” det, når Trump-tilhængere løj om Biden & Søns høje moral. De forenede søstre kan dog ikke redde ham. Han er ganske enkelt en katastrofe, og der venter ham og den desperate partiledelse en offentlig ydmygelse af dimensioner.

Det er ikke usandsynligt, at den demokratiske topkandidat bliver enten den snart 79-årige forbenede marxist Bernie Sanders eller den 78-årige massemilliardær Michael Bloomberg – begge bizarre repræsentanter for et parti, der tidligere var præget af realistiske pragmatikere.

Det er trist at være vidne til det forfald, der på område efter område kendetegner USA, der i disse år ødelægges af selvhadende progressive amerikanere. 

ANNONSE