Kopierede/fra hoften

 

I ugens udgave af Cordua & Steno betegnede Islamforsker Niels Valdemar Vinding frygten for sharia som værende ‘politisk fiktion’, og ideologisk er han nok i nærheden af Alternativets Josefine Fock, der i onsdagens P1 Debatargumenterede for ’statsstøtte’ til moskéer. Enhedslistens Rosa Lund og en moskétalsmand var helt på linje.

Det er nemt at frikende Islam, man skal blot generalisere på baggrund på almene træk, og ignorere det ubehagelige. På den måde er sharia blot ‘udtryk for god etik og moralsk opførsel’, og skulle muslimske kvinder have problemer med at blive skilt, så er det bare ærgerligt. Fra den ufiltrerede apologis øverste hylde. Niels Valdemar Vinding i Berlingske – Moskéforsker overrasker med dristig konklusion: ‘Sharia er blevet anerkendt i Danmark’.

“… Nu viser det sig, at sharia som islamisk praksis har fået statens blå stempel. Det er i hvert fald konklusionen i en endnu ikke offentliggjort forskningsartikel i tidsskriftet Nordic Journal of Law and Social Research, som Niels Valdemar Vinding, postdoc og moskéforsker ved Københavns Universitet, har forfattet.

‘Konklusionen er i sine hovedtræk, at sharia i mange af sine delelementer indgår i de tekster, som trossamfundene har lagt op til. Det er det grundlag, som Kirkeministeriet og trossamfundsloven har anerkendt dem på baggrund af, og derfor kan man sige, at sharia er anerkendt i Danmark,’ siger Niels Valdemar Vinding…

Sharia er – bredt formuleret – et ord for leveregler for god opførsel blandt rettroende muslimer. …

‘En række af de elementer, der står på spisesedlen over god shariapraksis, fremgår eksplicit eller implicit af vedtægterne og ritualbeskrivelserne i de anerkendte islamiske trossamfund, og det er jo naturligt nok, fordi sharia basalt set er udtryk for god etik og moralsk opførsel inden for islam,’ siger Niels Valdemar Vinding.”

ANNONSE